Mai multe perchezitii au loc joi dimineata in judetele Valcea, Arges, Gorj si Mehedinti, efectuate de Serviciul de Investigare a Fraudelor Valcea, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Prejudiciul cauzat depaseste 8.000.000 de lei.

"La aceasta ora, sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, politistii din Valcea efectueaza 22 de perchezitii domiciliare in 3 judete si in municipiul Bucuresti, intr-o cauza in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul producerii energiei electrice si termice", informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) remis joi AGERPRES.

Activitatile se desfasoara in judetele Valcea (10), Mehedinti (3) si Gorj (8), precum si in municipiul Bucuresti (1).

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2015 - 2016, un agent economic, cu obiect de activitate producerea de energie electrica si termica, ar fi evidentiat in actele contabile cheltuieli nereale, in baza unor contracte de achizitie a carbunelui incheiate cu firme de profil.

"In documentele de insotire a marfii ar fi fost inscrise cantitati mult mai mari decat cele achizitionate in realitate. De asemenea, in inscrisuri ar fi fost evidentiat carbune de calitate superioara, in realitate, puterea calorica a carbunelui achizitionat fiind mult inferioara", se arata in comunicat.

Conform surselor citate, in judetul Valcea, perchezitiile se desfasoara la societatea CET Govora, unul dintre cei mai mari agenti economici cu capital de stat aflat in subordinea Consiliului Judetean Valcea.

CET Govora este producator de energie electrica si termica din judetul Valcea, aflat in insolventa din luna mai.