Traficul rutier a fost deviat miercuri pe str. Roma din Capitala, unde un copac a cazut pe carosabil, potrivit biroului de presa al Brigazii Rutiere, citat de Agerpres. Potrivit Digi24, cel putin doua masini au fost avariate. Mai multe strazi din Capitala au fost inundate in urma unei ploi torentiale puternice. Probleme au fost si la Gara de Nord dupa ce tavanul garii s-a spart in timpul ploii torentiale si apa a patruns inauntru. De asemenea, vreme de cateva ore circulatia metroului intre Piata Victoriei si Gara de Nord a fost intrerupta.

Inundatii in CapitalaFoto: Captura Facebook

Ora 18:12 Dupa ce initial inghetase la nivelul orei 15:35, tabela din Gara de Nord functioneaza acum normal, informatiile afisate fiind de actualitate.

Ora 18:00 Metrorex anunta calatorii din statia Gara de Nord ca trenurile circula fara probleme pe segmentul Gara de Nord - Piata Victoriei 2.

Ora 17:50 Haos in statia de metrou Piata Victorie, unde pe linia Gara de nord - Dristor 2 se circula de pe un singur peron. Trenurile pleaca de la acelasi peron atat inspre statia Stefan cel Mare cat si inspre Gara de Nord. Este neclar daca se merge intr-adevar catre Gara de Nord. Panourile care anuntau metroul, au schimbat in ultimele 10 minute ora afisata pentru aceasta directie, fara ca trenul sa soseasca, potrivit reporterului HotNews.ro aflat la fata locului.

Ora 16:42 Alimentarea cu energie electrica pe Soseaua Nordului a fost intrerupta miercuri dupa-amiaza, in jurul orei 15:00, din cauza unui incident pe linia de medie tensiune, informeaza Enel, potrivit Agerpres.

"Au fost afectate doua posturi de transformare. Unul a fost deja alimentat de echipa aflata pe teren, care lucreaza acum pentru remedierea celui de-al doilea", au precizat reprezentantii companii, subliniind ca inca nu cunosc cauzele avariei.

Ora 16:40 Gabriela Firea a convocat, la ora 18:00 Comandamentul pentru situatii de urgenta pentru evaluarea situatiei din Capitala si pentru a dispune masuri urgente de remediere a situatiei in zonele afectate de fenomenele meteo extreme.

La sedinta sunt convocate conducerile operatorilor de salubritate, Apa Nova, Politia Locala, ALPAB, Administratia Strazilor, Luxten, Directia de mediu din PMB si ASSMB.

Ora 16:28 Metrourile nu circula intre Piata Victoriei si Gara de Nord, din cauza inundatiilor, informeaza Digi24.

Probleme sunt si la Gara de Nord dupa ce tavanul garii s-a spart in timpul ploii torentiale si apa a patruns inauntru. Magazinele si restaurantele au fost inundate si panoul de siguranta de la ghiseul de Informatii s-a ars, lasand Gara de Nord fara electricitate, informeaza Digi24. De asemenea, canalele de scurgere din Gara au refulat.

La ora transmiterii acestei stiri, tabela de Sosiri-Plecari a ramas blocata la ora 15:35. (UPDATE ora 17:00 Intre timp ceasul de pe tabela si-a reluat functionarea, insa pe tabele au fost lipite afise care anunta ca afisajul este nefunctional)

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti intervine in circa 35 de locatii din Capitala si la Gara de Nord, in urma inundatiilor.

In Bucuresti mai multe semafoare nu functioneaza din cauza lipsei de tensiune, printre care cele din zona Gara de Nord, intersectia str. Stefan cel Mare cu Floreasca sau Piata Victoriei, informeaza biroul de presa al Brigazii Rutiere.

Printre cele 35 de locatii unde sunt probleme cauzate de apa acumulata in urma ploii torentiale se numara str. Ioachim Gheorghe, str. Navodari, str. Aviator Petre Cretu, str. Neajlovului.