Echipele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au fost mobilizate pentru atenuarea efectelor inundatiilor produse marti in municipiul Ramnicu Valcea, apa atingand aproape o jumatate de metru pe unele strazi, a informat prefectul judetului, Radu Renga.

Conform acestuia, au fost inundate mai multe strazi si bulevarde, precum si garaje, pasaje si magazine, relateaza Agerpres.

"Avand in vedere precipitatiile abundente inregistrate in cursul zilei de marti pe raza municipiului Ramnicu Valcea, cand mai multe strazi au fost inundate, apa atingand in unele zone chiar 40 de centimetri, s-au luat de urgenta masuri pentru a elimina aceste efecte. Cele mai afectate strazi la aceasta ora sunt bulevardul Tudor Vladimirescu, in zona scolii gimnaziale nr. 5, strada General Magheru, unde mai multe garaje au fost inundate si strada Calea lui Traian, zona parcarii amenajate in centrul municipiului. In cazul acesteia din urma, apa a atins 30 de centimetri, iar un magazin a fost inundat. Totodata, au fost afectate si toate pasajele pe sub calea ferata", a spus prefectul Renga.

De asemenea, precipitatiile au afectat si arestul Inspectoratului Judetean de Politie Valcea.

In prezent, forte ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Valcea intervin cu patru motopompe si trei autospeciale.