Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, subliniaza ca din punctul de vedere al Washingtonului nu este este potrivit sa existe o abordare punitiva in plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeana, informeaza Mediafax.

Hans KlemmFoto: Ambasada SUA

''Statele Unite sunt dezamagite de rezultatul votului de joi dar, asa cum a spus si presedintele Obama, trebuie sa respectam decizia poporului britanic", a declarat ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, la postul public de televiziune.

''Acum, provocarea pentru Marea Britanie, Uniunea Europeana, dar si pentru alti parteneri ai Marii Britanii este sa schiteze un drum inainte. Speram ca se va face intr-un mod productiv, organizat. Nu credem ca este necesar sau potrivit sa existe o abordare punitiva in plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeana'', a subliniat Klemm.

Liderii din Franta, Germania si Italia au recomandat din nou Marii Britanii, luni seara, sa anunte clar iesirea din Uniunea Europeana, subliniind ca nu este timp de pierdut. Cetatenii britanici au votat in favoarea iesirii Marii Britanii din UE, dar Londra amana depunerea unei solicitari formale de parasire a Blocului comunitar, in speranta negocierii unor conditii avantajoase.