Doua persoane au fost retinute, iar fata de alte trei s-a luat masura controlului judiciar, in urma perchezitiilor efectuate luni de politistii ilfoveni intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de aproximativ doua milioane de lei, informeaza Agerpres.

"Politistii au ridicat documente financiar-contabile si alte inscrisuri, necesare completarii probatoriului, precum si suma de 69.000 de lei, ce a fost indisponibilizata in vederea recuperarii prejudiciului. Astazi, cele doua persoane retinute urmeaza a fi prezentate magistratilor cu propunere de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala", se precizeaza intr-un comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Ilfov.

Politisti din cadrul IPJ Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov, au efectuat luni 10 perchezitii la domiciliile unor persoane banuite de evaziune fiscala, precum si la sedii ale societatilor administrate de catre acestea, fiind puse in executare opt mandate de aducere.

Persoanele in cauza sunt banuite ca ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ doua milioane de lei.

Conform anchetatorilor, reprezentantii a sapte unitati economice cu profil de activitate prestarea de servicii de salubritate, paza si cazare, in perioada 2014-2015, ar fi introdus in contabilitate facturi care nu au la baza operatiuni comerciale reale (achizitii de bunuri si prestari servicii) in vederea sustragerii de la plata taxelor si impozitelor.

Perchezitiile s-au desfasurat pe raza judetelor Ilfov (4) si Braila (1) si a municipiului Bucuresti (5).