Iesirea marii Britanii din Uniunea Europeana va insemna o ingrijoratoare scadere cu 15% a bugetului anual al blocului comunitar din 2020, a declarat luni comisarul pentru politici regionale Corina Cretu.

Corina CretuFoto: Captura Digi 24

"Marea Britanie este un mare contributor (…) Este o chestiune trista", a comentat reprezentanta Romaniei in Comisia Europeana.

“Cred ca politica regionala este cea mai apropiata de oameni, este cea mai vizibila, care arata cum fondurile europene schimba in bine viata oamenilor, asa ca din acest punct de vedere sunt ingrijorata pentru ca, cu iesirea Marii Britanii, este clar ca bugetul pe ansamblu al Uniunii Europene sa scada cu circa 15% dupa 2020”, a spus Cretu de la Bruxelles pentru Digi 24, o declaratie preluata si de Reuters.

Corina Cretu a declarat ca Romania trebuie sa se alieze cu Polonia si cu toate statele care au comunitati puternice in Marea Britanie si sa negocieze “conditii foarte clare”.

“Noi nu suntem migranti, cei care lucreaza acolo sunt cetateni europeni”, a adaugat ea.

Comisarul roman a spus si ca "regretam cu totii plecarea colegului nostru Jonathan Hill (...) a fost unul dintre cei care au militat pentru ramanerea in UE”, Cretu precizand insa ca Marea Britanie are in continuare dreptul la un comisar.