Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis duminica o atentionare cod galben de instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta de luni dimineata pana marti dimineata in cea mai mare parte a tarii.

Cod galben de furtuniFoto: Administratia Nationala de Meteorologie

Potrivit ANM, atentionarea meteo este valabila in intervalul 27 iunie, ora 10.00 - 28 iunie, ora 10.00.

Astfel, in intervalul mentionat, in zonele montane, in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, in vestul Olteniei si nordul Moldovei, dar pe arii mai restranse si in celelalte regiuni, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata.

Potrivit meteorologilor, vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie si pe arii restranse grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 50...60 l/mp.

ANM precizeaza ca instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata si pe parcursul zilei de marti, 28 iunie, in special in centrul, sudul si estul tarii.

Pe de alta parte, ANM aminteste ca vremea se va mentine calduroasa astazi, 26 iunie, in majoritatea regiunilor, iar maine, 27 iunie, in jumatatea de sud-est a teritoriului. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura - umezeala (ITU) se va situa in jurul pragului de 80 de unitati.