Liderul Sindicatului National al Agentilor de Politie, Iulian Surugiu, a fost plasat in arest la domiciliu de judecatorii de la Tribunalul Bucuresti, dupa ce a fost retinut de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti pentru evaziune fiscala, transmite Mediafax.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti au facut joi perchezitii la 45 de adrese din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu, printre locatii fiind si casa lui Iulian Surugiu, liderul Sindicatului National al Agentilor de Politie, retinandu-l pe acesta pentru 24 de ore. Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au decis sa il plaseze in arest la domiciliul, hotararea nefiind definitiva.

"S-au facut perchezitii la mine acasa, la casa fostei neveste si la casa fostului cumnat. I-am dat fostului cumnat un imprumut de 600.000 de euro in 2010. A mai pus si el si apoi am inceput sa construim, noi cu asta ne ocupam, construim. Am cerut o rambursare de TVA de 30 de miliarde si cei de la ANAF spun ca au suspiciuni de evaziune fiscala. Nu am facut evaziune fiscala, am stiut doar sa muncesc",declara joi Iulian Surugiu pentru Mediafax.

Intr-un comunicat de presa postat pe site-ul sindicatului sustine ca ar fi vorba despre firma Alro Metal Ghencea SRL, unde actionar este fostul sau cumnat.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti au suspiciuni in acest caz pentru posibile fapte de evaziune fiscala si complicitate la aceasta infractiune, 28 de persoane fiind vizate de ancheta.

Potrivit procurorilor, "in perioada 2009 - 2013, in contabilitatea mai multor societati comerciale active, avand ca principale obiecte de activitate constructii, comert cu materiale feroase si comert imbracaminte ¬incaltaminte, au fost inregistrate achizitii/prestari de servicii fictive, provenind de la un numar de 10 societati cu comportament de tip fantoma, infiintate in acest sens, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de aproximativ 8(opt) milioane lei (echivalentul sumei de aprox. 1,8 milioane Euro), reprezentand impozit pe profit si TVA de plata".