Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori, pentru elevi cu varste pana in 15 ani si jumatate, se desfasoara incepand de astazi, 24 iunie, pana miercuri, 29 iunie, la Slatina. La competitie participa echipe din 19 tari balcanice si tari invitate din intreaga lume.

Olimpiada Balcanica de Matematica pentru JunioriFoto: jbmo.ssmr.ro

Concursul efectiv consta in rezolvarea a patru probleme, alese de un juriu international, in cel mult 4 ore si jumatate, informeaza Societatea de Stiinte Matematice din Romania printr-un comunicat de presa.

Amintim ca lotul olimpic de juniori al Romaniei la Matematica a obtinut o medalie de aur si cinci de argint la Balcaniada de Matematica pentru Juniori 2015. Medalia de aur a fost castigata de Theodor Mihai Iliant, elev la Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta, anunta Ministerul Educatiei. La Olimpiada Balcanica au participat elevi din 18 tari.

Competitia este organizata in baza unui parteneriat intre Societatea de Stiinte Matematice din Romania si Ministerul Educatiei, prin Inspectoratul Scolar Judetean Olt iar festivitatea de acordare a medaliilor va avea loc in data de 28 iunie la Casa de Cultura din Slatina.

Citeste si: