Zece persoane care se aflau in doua microbuze au fost ranite intr-un accident rutier petrecut in comuna Sintereag, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud declarand cod rosu de interventie, anunta Mediafax. Accidentul s-a petrecut pe DN 17 Bistrita - Cluj, intr-o curba, in localitatea Sintereag. Doua microbuze - unul de marfa si unul de pasageri, in care se aflau zece persoane, s-au ciocnit frontal.

"ISU Bistrita a instituit cod rosu de interventie. Salvatorii au gasit la fata locului 10 victime, dintre care doua incarcerate. Este vorba despre conducatorii auto din cele doua microbuze. Acestia au fost extrasi din microbuze de catre pompierii militari in aproximativ 25 de minute. Toate cele 10 victime au fost evaluate din punct de vedere medical, trei au ajuns la spital, doua la Bistrita si una la Beclean, iar restul de sapte, dupa ce au fost evaluate, au refuzat transportul la spital", a declarat plt. maj. Marius Rus, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud.

Ranitii ajunsi la spitalul de Urgenta din Bistrita sunt supusi, la ora transmiterii acestei stiri, unor investigatii medicale amanuntite.

"In cursul diminetii de23.06.2016, au fost adusi la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita doi pacienti, victime ale accidentului rutier care a avut loc in localitatea Sintereag. La ora 07:00, pacientii se afla in curs de investigatii. Starea celor doi raniti este urmatoarea: un pacient cu diagnostic de etapa ¬ contuzie hemitorace drept, contuzie antebrat drept; un pacient cu diagnostic de etapa- contuzie splenica, plaga delabranta flanc abdominal stang, contuzie antebrat stang", precizeaza Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, intr-un comunicat.

Microbuzul cu pasageri venea din Republica Moldova si se indrepta spre Paris, soferul microbuzului de marfa spunand ca el circula regulamentar si a fost lovit in plin de celalalt microbuz. Dupa accident, cinci dintre pasagerii care mergeau spre Paris si-au continuat drumul cu un autocar.

In urma accidentului, circulatia pe DN 17 a fost blocata mai bine de o ora.