Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a cerut, miercuri, Tribunalului Bucuresti (TB) ridicarea interdictiei de a parasi Bucurestiul si a motivat prin faptul ca a fost solicitat sa fie prezent la operatii desfasurate in afara Capitalei, relateaza Agerpres.

Sorin OprescuFoto: AGERPRES

"Am fost solicitat, de cand mi-am reluat activitatea in cadrul Spitalului Universitar, sa fac interventii chirurgicale, urgente, si in alte orase", a declarat Oprescu in fata judecatorului de la TB.

Avocatul lui Oprescu a cerut inlocuirea interdictiei de a nu parasi localitatea de domiciliu cu cea de a nu parasi tara.

Procurorul de sedinta nu s-a opus cererii.

Instanta a ramas in pronuntare in legatura cu solicitarea fostului edil si a stabilit un nou termen pentru data de 11 iulie.

Pe 8 iunie, Sorin Oprescu a declarat ca nu va recunoaste niciodata faptele pentru care a fost trimis in judecata de DNA, sustinand ca aceste acuzatii nu sunt adevarate.

Declaratia lui Oprescu a fost data dupa ce patru persoane inculpate in acest dosar si-au recunoscut vinovatia si au cerut Tribunalului sa fie judecate prin procedura simplificata. Este vorba de Corneliu Bogdan Popa si Florin Supeala, fosti directori ai Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti, Romeo Albu si Claudiu Bengalici - administrator al unei societati comerciale.

In schimb, Sorin Oprescu a exclus sa fie judecat prin procedura simplificata, declarand ca este nevinovat si doreste sa dovedeasca acest lucru.

Potrivit DNA, in perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca anumite contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinta sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul sau Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brancovenesti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de coruptie.