Candidatul Partidului Ecologist Roman (PER), castigatorul alegerilor din 5 iunie 2016 pentru functia de primar al Ramnicului, Mircia Gutau, a fost invalidat de instanta, se arata intr-un comunicat al Judecatoriei Ramnicu Valcea, citat de Agerpres.

Mircia Gutau (foto arhiva)Foto: Agerpres

Conform acestuia, Judecatoria Ramnicu Valcea a dispus validarea alegerii primarilor din 14 unitati administrativ teritoriale arondate acestei instante, respectiv orasele Baile Govora si Ocnele Mari, precum si comunele Pausesti-Maglasi, Danicei, Budesti, Muereasca, Francesti, Milcoiu, Daesti, Bujoreni, Golesti, Mihaesti, Runcu si Galicea. Incheierile prin care s-a dispus validarea alegerii primarilor sunt executorii.

De asemenea, s-a dispus "invalidarea alegerii domnului Gutau Mircia, candidat din partea Partidului Ecologist Roman la alegerile locale din 5.06.2016, in functia de primar al municipiului Ramnicu Valcea, pentru neindeplinirea conditiei de eligibilitate constand in existenta unei hotarari judecatoresti definitive prin care s-a aplicat interdictia exercitarii dreptului de a fi ales", potrivit comunicatului de presa.

Reprezentantii Judecatoriei Ramnicu Valcea au mentionat, totodata, ca incheierile pronuntate prin care s-a dispus validarea sau, dupa caz, invalidarea alegerii primarilor vor fi redactate in termen de maximum trei zile si pot fi atacate cu apel "de catre orice persoana interesata in termen de 30 de zile de la luarea la cunostinta, dar nu mai tarziu de un an de la data pronuntarii lor, potrivit art. 534 din Codul de procedura civila, de catre Birourile Electorale petitionare si persoanele supuse procedurii validarii - in termen de 30 de zile de la comunicare".