Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) lanseaza marti, cu ocazia solstitiului de vara si a Zilei Mondiale a Umanismului, concursul de blogging, "Lumina Stiintei", dedicat profesorilor, elevilor, studentilor si tuturor celor pasionati de stiinta. Concursul va avea ca tema "Marte 2100 - O noua casa pentru umanitate", si ii incurajeaza pe cei interesati de tema sa o analizeze din diferite unghiuri, sa abordeze subiecte cat mai diverse, de la noile tehnologii aerospatiale, pana la agricultura, robotica sau telemedicina.

Lumina Stiintei - Concurs ASURFoto: ASUR

"Prin acest concurs dorim sa incurajam dezvoltarea unor bloguri care sa ofere continut de calitate, cu tematica stiintifica. Incurajam participarea profesorilor si viitorilor profesori, pasionati de stiinta, dar si de popularizarea ei. Un bun comunicator in domeniul stiintei are puterea de deschide multe minti spre orizonturi impresionante, iar prin intermediul concursului speram sa identificam oameni talentati si sa ii incurajam sa devina activi popularizatori de stiinta", arata Toma Patrascu, presedintele ASUR, intr-un comunicat de presa al organizatiei.

Concursul va avea trei sectiuni:

  • pentru profesori,
  • pentru elevi / studenti
  • pentru publicul general.

Participantii vor trebui sa completeze formularul de inscriere disponibil aici, apoi sa publice minim trei articole despre tema, in perioada iunie - septembrie 2016. Pe langa calitatea articolele, juriul va lua in considerare si impactul stirilor, participantii fiind incurajati sa isi promoveze articolele. La fiecare sectiune vor fi alesi trei castigatori, fiecare urmand a primi cate un laptop.

Castigatorii vor fi anuntati pe 28 septembrie, odata cu lansarea celei de-a patra editii a Bucharest Science Festival. Regulamentul complet al concursului este disponibil la www.asur.ro/concurs/.

Membrii juriului sunt:

  • Corina Negrea, realizator de emisiuni de stiinta la Radio Romania Cultural
  • Vasile Decu, jurnalist de stiinta, editorul revistei Exploratori Moderni - SPACE
  • Ancuta Bontas, profesor de biologie, Vicepresedinte ASUR
  • Monica Belitoiu, expert in comunicare, Director Executiv ASUR
  • Toma Patrascu, director al Bucharest Science Festival, Presedinte ASUR

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) este o organizatie neguvernamentala infiintata in martie 2010, cu scopul de a promova valorile umanismului secular. Proiectele si campaniile ASUR sunt menite sa popularizeze cunoasterea stiintifica si sa promoveze principiile unui stat laic.