Un banner de promovare a campaniei de subscriptie publica pentru achizitionarea operei lui Constantin Brancusi, "Cumintenia Pamantului", a fost amplasat marti dimineata pe fatada Palatului Victoria. Pe banner apare imaginea operei de arta, alaturi de tricolorul romanesc si de adresa site-ului www.brancusiealmeu.ro, pe care sunt publicate detalii despre campania de subscriptie publica pentru achizitionarea acestei sculpturi, anunta Agerpres. De asemenea, pe banner este scris mesajul "Brancusi e al tau, asa cum si tara asta e a ta".

Cumintenia PamantuluiFoto: Mediafax

Guvernul si Ministerul Culturii au lansat oficial, pe 19 mai, campania de sustinere a subscriptiei nationale pentru achizitia operei 'Cumintenia Pamantului'. Campania se va derula pana pe 30 septembrie.

"Achizitia operei se va face printr-un efort conjugat al statului roman si al cetatenilor: suma de cinci milioane de euro va fi alocata de Guvern si e nevoie ca sase milioane de euro sa fie colectate cu ajutorul contributiilor voluntare ale persoanelor private si juridice", a precizat Guvernul, pe 19 mai.

Printre personalitatile care si-au aratat sprijinul pentru campanie se numara Doina Lemny, Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Mircea Cartarescu, Dan Perjovschi, Mircea Cantor, Alexandru Tomescu, Vlad Alexandrescu, Tudor Giurgiu, ambasadorul Frantei, Francois Saint-Paul, Razvan Burleanu, Oana Manea, Alexandru Dedu si Cosmin Alexandru. De asemenea, intr-un spot publicitar isi declara sustinerea pentru campanie Maia Morgenstern, Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Andrei Plesu, Iuliana Tudor, Melania Medeleanu, Irina Pacurariu, Dragos Bucurenci, parintele Constantin Necula, Mariana Lungu, Dan Amariei, Matei Oprina, Cristiana Mongol Stancu, Iv cel Naiv si Virgil Stanescu.

Pe 15 iunie, Guvernul anunta ca a fost stransa suma de 212.000 de euro in cadrul subscriptiei nationale pentru achizitionarea operei.