Luni incepe Bucharest PRIDE 2016, festivalul drepturilor si culturii persoanelor lesbiene, gay, bisexuale si trans (LGBT) din Romania, anunta un comunicat de presa al organizatorilor.

Marsul DiversitatiiFoto: www.bucharestpride.ro

In perioada 20-25 iunie vor avea loc expozitii, proiectii de film, dezbateri si evenimente comunitare. Festivalul se incheie cu Marsul Diversitatii, ce are loc pe 25 iunie de la ora 15:30, pe ruta Arcul de Triumf - Piata Victoriei.

La Mars se vor alatura Michael Roth, Ministrul de Stat German pentru Afaceri Europene, precum si Carla Delgado, prima persoana trans aleasa ca parlamentar in Spania.

"Ajuns la ce-a dea 12 editie, Bucharest PRIDE se desfasoara sub semnul familiei. Familia pe care 3 milioane de romani incearca sa o redefineasca, limitandu-i sensul. Familia pe care ei vor sa ne-o interzica.

Dreptul la viata intima, privata si de familie e garantat de Constitutie si de toate tratatele internationale si europene la care Romania e parte. La fel si dreptul la nediscriminare. Cu toate acestea, ultimele sase luni au insemnat pentru persoanele din comunitate o confruntare zilnica cu ura si intoleranta celor care strangeau semnaturi ;impotriva homosexualilor', nicidecum pentru prezervarea familiei traditionale.

Semnaturile au fost stranse fara consideratie sau respect pentru demnitatea persoanele LGBT, care sunt deseori vecinii, colegii de munca si scoala, enoriasii sau chiar prietenii celor implicati. Demersul i-a afectat si pe heterosexualii ce nu se incadreaza in tiparul promovat de Coalitia pentru Familie, carora li s-a spus iar si iar ca relatiile si afectiunea ce ii leaga nu merita recunoastere si protectie.

Singurul rezultat al acestui demers antidemocratic, care vizeaza limitarea drepturilor unei minoritati, a fost marginalizarea persoanelor LGBT si instigarea la ura impotriva acestora, sub pretextul unui asa-zis civism", se scrie in comunicatul organizatorilor Bucharest PRIDE 2016.