O femeie si fiul sau in varsta de 9 ani au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau pentru investigatii medicale, dupa ce masinuta unui carusel in care se aflau a cedat din cauze tehnice si s-a lovit de podeaua utilajului de la o inaltime de aproximativ doi metri, anunta Digi 24, citand News.ro.

Femeia, in varsta de 33 de ani, si fiul sau de 9 ani se aflau, duminica dupa-amiaza, in Targul Dragaica din municipiul Buzau. Din cauza unei defectiuni tehnice, masinuta din caruselul in care se aflau a cazut de la aproximativ 2 metri si s-a izbit de podeaua utilajului, dupa ce unul dintre furtunurile de presiune ale instalatiei a cedat.

"Un furtun de presiune a cedat si un avion din utilaj s-a lovit. O doamna si un copil, aflate in avionul respectiv, s-au lovit si au fost transportati la spital pentru investigatii. Erau mai mult speriati. Copilul avea o zgaraietura si doamna se pare ca s-a lovit. Nu parea nimic grav, dar au plecat la spital pentru investigatii. Suntem autorizati ISCIR, avem toate autorizatiile la zi pentru ca altfel nu ne putem instala nicaieri in tara. Fac asta de 40 de ani si este prima data cand patesc asa ceva. Ma bucur ca a fost doar atat. Aparatul are o vechime de 15 ani si reviziile se fac anual de catre ISCIR la toate utilajele", a declarat Stefan Dumitrescu, proprietarul utilajului.

La momentul producerii accidentului, 12 din cele 14 avioane ale utilajului erau ocupate si doar unul a coborat brusc si s-a lovit de podea.

La fata locului, a intervenit un echipaj de la ambulanta, care a ajuns cu greu la cei doi raniti din pricina spatiului ingust si a aglomeratiei. Cele doua victime au fost preluate si duse la Spitalul Judetean de Urgenta pentru investigatii amanuntite.

"Am inteles ca si mama si copilul au fost accidentati din cauza acestor utilaje. A venit Salvarea destul de greoi ;i cred ca ar fi necesar ca si Salvarea si Pompierii sa aiba acces mult mai usor. Am inteles ca accidentarile nu au fost prea grave si cred ca mai mare a fost sperietura", a declarat un martor al evenimentului produs in Targul Dragaica, din municipiul Buzau.

Autoritatile au oprit utilajul de la functionare pana cand un specialist va veni sa il verifice si sa certifice ca el poate functiona in continuare fara probleme.