Trenurile circula cu limita de viteza in jumatatea de sud a tarii, din cauza temperaturilor ridicate. "Pentru desfasurarea traficului in siguranta in jumatatea de sud a tarii viteza de circulatie a trenurilor s-a limitat la 70 km/h pentru trenurile de calatori si la 50 km/h pentru trenurile de marfa , din cauza temperaturilor ridicate care se inregistreaza in aer si implicit la nivelul sinei, unde acestea pot depasi pragul de 50-55 de grade", anunta CFR, intr-un comunicat.

Trenuri CFRFoto: Hotnews

Reducerea vitezei de circulatie in conditii de vreme caniculara reprezinta una dintre principalele masuri aplicate de toate administratiile de cale ferata, in vederea derularii traficului in conditii de siguranta in zonele aflate sub avertizare de vreme caniculara. In aceste intervale orare, personalul feroviar efectueaza revizii suplimentare pe intreaga retea feroviara , prin verificarea directa a caii si masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor in sina, se mai arata in comunicat.

La aceasta ora limitarea vitezei vizeaza trenurile care tranziteaza judetele din jumatatea de sud a tarii, respectiv trenurile care circula pe intervale de statii de pe raza regionalelor CF Craiova, Bucuresti, Brasov si Constanta unde la umbra au fost inregistrate temperaturi de 35-37 grade C.

CFR le recomanda calatorilor ca inainte de efectuarea calatoriei sa solicite informatii despre graficul de circulatie la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara, sau la numarul de telefon 021/9521.