33 de copii de la scoli si gradinite din Arges, diagnosticati cu scarlatina in decurs de doua saptamani, au fost internati in Sectia Boli Infectioase Copii de la Spitalul Judetean. De la inceputul acestei luni si pana in prezent, 33 de copii de la unitati de invatamant scolar si prescolar din Arges au fost diagnosticati clinic cu scarlatina si tratati in spital cu antibiotice , a declarat pentru Mediafax medicul Marius Pascu, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Arges.

"In luna mai au fost internati in Sectia Boli Infectioase Copii de la Spitalul Judetean 28 de copii cu scarlatina. De la inceputul lunii iunie si pana in prezent, au fost spitalizati 33 de copii. In cursul zilei de ieri s-au externat trei copii si au ramas spitalizati doi, cu acelasi diagnostic", a mai precizat purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Arges.

La inceputul acestei saptamani, directorului Directiei de Sanatate Publica Arges, Sorina Hontaru, anunta ca in luna iunie au ajuns la spital 13 copii, cu suspiciune de scarlatina. In doar doua dintre cazuri, un copil de la Gradinita Aripi Deschise din Pitesti si un altul de la Gradinita Nr. 4 Pitesti, rezultatele au iesit pozitive, acestia fiind diagnosticati cu scarlatina.

La 7 dintre copii rezultatele au iesit negative, iar la alti 4, probele sunt inca in lucru, mai preciza directorul DSP.