Fostul parlamentar William Branza nu va fi arestat, au decis, vineri, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care au respins contestatia formulata de procurorii DIICOT, decizia fiind definitiva, informeaza Mediafax.

William BranzaFoto: AGERPRES

Magistratii de la ICCJ au respins contestatia formulata de procurorii DIICOT, care au cerut arestarea fostului parlamentar William Branza.

Pe 7 iunie, procurorii DIICOT au cerut arestarea fostului parlamentar William Branza, acesta fiind acuzat ca in perioada controlului judiciar ar fi comis o noua infractiune, solicitare fiind respinsa de instanta.

Potrivit DIICOT, William Branza ar fi comis o noua infractiune pe perioada controlului judiciar. Este vorba despre fals in inscrisuri sub semnatura privata, "constand in aceea ca la datele de 31 martie 2016, 08, 11 si 13 aprilie 2016, a falsificat inscrisuri prin atestarea mincinoasa a unor imprejurari faptice (provenienta inscrisurilor depuse la organul judiciar, traducerea lor) pe care le-a folosit in fata DIICOT, in scopul inducerii in eroare a organului judiciar si producerii de consecinte juridice".

O alta acuzatie care i se aduce este lui William Branza este de sustragere sau distrugere de probe sau inscrisuri "constand in aceea ca desi la datele de 8 respectiv, 11 aprilie 2016 inculpatului Brinza William Gabriel i s-a pus in vedere sa depuna inscrisurile originale in scopul aflarii adevarului, inscrisuri pe care le detine inca de la momentul infiintarii celor doua societati offshore, acesta a procedat la ascunderea lor, refuzand predarea, in scopul impiedicarii aflarii adevarului judiciar in dosarul DIICOT".

Fostul deputat William Brinza, a fost pus sub control judiciar in luna mai a anului 2015, pentru evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat.