Marilena Rotaru, una dintre cele mai puternice voci ale pro-monarhistilor din Romania, a reactionat dur dupa ce Principesa Margareta si Printul Radu Duda s-au intalnit cu liderul PSD pentru a discuta despre "institutionalizarea" Casei Regale. Marilena Rotaru a scris pe Facebook ca renuntarea la pretentiile de a conduce Romania "trădează ... dimensiunea morală a Regelui", iar "Complicitățile Casei Regale a României cu PSD-ul lui Ion Iliescu nu fac decât să reconstituie și să consfințească abdicarea din 30 decembrie 1947 a Regelui Mihai".

HotNews.roFoto: Hotnews

Reamintim ca liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, dupa intalnirea de la Casa Regala, ca UNPR si ALDE sunt de acord cu legiferarea de urgenta a statutului Casei Regale, un proiect de act normativ urmand sa fie elaborat pana saptamana viitoare, dar ca ar putea cere Guvernului "chiar si o ordonanta de urgenta".

Miza negocierilor intre Casa Regala, partide si Guvern este una financiara. Porivit BN24.ro, Casa Regală vrea o lege prin care să se asigure că şi după moartea Regelui va păstra privilegiile şi rolul în Statul român. Mai precis, Casa Regala vrea să obtina statutul de persoană juridică de utilitate publică, şi o serie de drepturi, printre care dreptul de a folosi Palatul Elisabeta şi după moarte Regelui Mihai.

Marilena Rotaru

Marilena Rotaru

Foto: Facebook

Marilena Rotaru nu este la prima denuntare publica a unei presupuse intelegeri intre actuala Casa Regala si clasa politica. In decembrie 2015, Marilena Rotaru, fosta realizatoare tv si o figura proeminenta printre sustinatorii Casei Regale a Romaniei, anunta intr-opostare pe Facebook ca se retrage din Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei, al carei co-presedinte este. Marilena Rotaru il acuza pe celalalt co-presedinte al asociatiei, Catalin Serban, de faptul ca sustine o "anexare politica": "Nu pot fi de acord cu anexarea politica sustinuta din ce in ce mai intens de Catalin Serban impreuna cu cativa membri ai Consiliului Director si nici cu conditionarea financiara a membrilor A.N.R.M.", scrie Marilena Rotaru.

Scrisoarea adresata Principesei Margareta de Marilena Rotaru:

Aceasta, Alteța Voastră Regală, nu se poate!

Scrisoare deschisă Custodelui Coroanei, Principesei Moștenitoare a României.

De aproape 27 de ani încerc, cu propriile mele puteri, și de câțiva ani și cu ale asociațiilor monarhiste din care am făcut și fac parte, să dau viață Cuvântului Majestății Sale Regelui Mihai și să repun adevărul în locul din care a fost smuls de bolșevici și de porta-vocea lor, Mihail Roller. Adevărul monarhiei constituționale, rolul său decisiv și benefic în epoca modernă și premodernă a României. Adevărul Regelui care s-a considerat primul servitor al națiunii și din această perspectivă Carol I, ca toți ceilalți Regi români, și-a asumat rolul de suveran. Adevărul puterii monarhului, putere care vine de la Dumnezeu dar și de la oameni: ”Prin grația lui Dumnezeu și voința națională”. Două surse de legitimitate care stau la temelia monarhiei constituționale. În republică puterea spirituală este abandonată. În monarhie este cheia unificatoare. România s-a clădit și a evoluat în timpul monarhiei și s-a prăbușit în timpul republicii.

Regele Mihai este omagiat în marile cancelarii ale lumii ca ”un mare Rege”, iar Alteța Voastră Regală este privită ca ”principesa moștenitoare a unui mare Rege”. Acum 72 de ani Regele Mihai a semnat printr-un gest de mare cutezanță, inspirație și înțelepciune acel 23 August.

Acum este douăzecișitreiaugustul Alteței Voastre Regale!

Custodele Coroanei Române nu poate cere decât locul suprem: tronul. În realitate, nu într-un muzeu!

A fi fiica Regelui Mihai nu este un privilegiu, ci o imensă datorie. Alteța Voastră Regală are o mare responsabilitate față de destinul acestui neam care nu poate fi predat, în mâinile politicienilor corupți, abia ieșiți sau în drum spre închisoare. Cum să se supună Moștenitorul Coroanei celor care în 1990 îl urmăreau pe Regele Mihai cu armele pe șoselele țării, celui care a chemat acum 26 de ani minerii și a declanșat război civil? Nici o negociere care ar subordona Coroana republicii ilegale și ilegitime nu poate fi explicată și, mai ales, scuzată. Orice pas în această direcție este un sacrilegiu și o întinare a memoriei tuturor românilor uciși, torturați, în închisorile comuniste. Orice gest pe această cale contrazice tot ceea ce Majestatea Sa Regele Mihai a transmis prin cărțile lui Mircea Ciobanu, prin interviurile acordate mie și altor jurnaliști de-a lungul a douăzeci și cinci de ani, și trădează, impardonabil, dimensiunea morală a Regelui.

Sistemul actual, strâns unit printr-o politică a corupției, dorește liniște prin eliminarea de pe agenda publică a subiectului monarhiei, prin ceea ce, scribii obedienți au numit ”instituționalizarea Casei Regale.”

Aceasta, Alteța Voastră Regală, nu se poate!

Există o particulă în titlul princiar care nu permite căderea: ”a României”. Orice abdicare de la înălțimea Coroanei se poate face doar în nume personal. Nimeni însă nu poate implica instituția supremă a Coroanei în jocurile politicianiste și nu poate distruge speranța românilor în monarhia constituțională.

Respectul față de întregul adevăr istoric m-a făcut să cred că, la aniversarea a 150 de ani ai Coroanei Române, vor fi invitați și reprezentanți ai rădăcinilor regalității noastre, ai Casei Princiare de Hohenzollern, care ni i-au dat pe măritul Rege Carol I și pe Regele Ferdinand.

Complicitățile Casei Regale a României cu PSD-ul lui Ion Iliescu nu fac decât să reconstituie și să consfințească abdicarea din 30 decembrie 1947 a Regelui Mihai. De data asta pe mâna propriei familii.

Marilena Rotaru 16 iunie 2016