Actorul, castigator a unui Oscar si a doua Globuri de Aur, a declarat, joi, la Sibiu, unde participa la FITS, ca este foarte fericit sa fie in Romania si ca este incantat de Sibiul cu strazile inguste, medievale, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Actorul Tim Robbins a declarat, raspunzand intrebarilor presei, ca este foarte fericit sa fie in Romania, ca este incantat de Sibiul cu strazile sale inguste, medievale si ca este onorat de faptul ca va primi o stea pe Aleea Celebritatilor, alaturi de alti mari actori ai lumii.

￯Sunt foarte fericit sa fiu in Romania. Ospitalitatea este minunata, oamenii cu care ne-am intalnit sunt minunati, actorii sunt foarte talentati si totul este extraordinar. Sunt pentru prima data in Romania si descopar lucruri. Este minunat sa fiu in acest Festival pentru ca este bine sa fii intr-un festival international, unde intalnesti oameni din intreaga lume. Dar sa fii in acest teatru, care este atat de vechi si care are atata istorie, este o mare onoare￯, a declarat Tim Robbins.

Pentru ca in scurtul timp petrecut in Romania, s-a plimbat prin Sibiu, Tim Robbins a mai declarat ca ii place foarte mult orasul.

"M-am plimbat prin oras. Am apreciat sa fiu intr-un oras european cu istorie si traditie. Imi plac strazile vechi, structura medievala a orasului", a mai spus Robbins. Tim Robbins va prezenta, vineri, in calitate de regizor, piesa "Visul unei nopti de vara", despre care actorul a sus ca este una cu elemente simple, la fel ca acelea din vremea cand a piesa a fost scrisa de William Shakespeare.

"Prima data am facut spectacolul fara buget. Cum creezi o padure fara efecte speciale? Am folosit limbajul trupului. Elementele sunt foarte simple, asa cum cred ca a fost pe vremea lui Shakespeare. Pe vremea aceea nu exista tehnologia moderna pentru a crea iluzii prin tehnologie. Pentru mine, adevaratul teatru este ceea ce pot face actorii, in esenta lor si simplitatea acestor lucruri. Nu sunt un fan al spectacolelor create cu lasere si scenografii mari si scumpe.Cred ca teatrul trebuie sa poata fi interpretat de oricine si ar trebui sa fie un lucru pe care ti-l permiti, ceva la care publicul are acces. Daca iesi din Colegiu si vrei sa faci un spectacol, creativitatea ta si imaginatia trebuie sa fie capabile sa creeze magie pe scena si nu sa te bazezi pe efecte speciale", a declarat actorul devenit regizor.

O alta intrebare la care a raspuns Tim Robbins a fost daca ii place mai mult sa faca teatru sau film, acesta raspunzand ca tot ceea ce face, face cu pasiune.

"Imi place ce fac acum. Imi place sa fiu in Sibiu. Imi place sa fac teatru. Fac in continuare film, atunci cand scenariul este bun. Acum accept mai greu sa fac un flm. Trebuie sa fie destul de important, sa fie bine scris, altfel nu accept. Sunt in acel punct din viata cand pot sa spun "De ce sa o fac, daca nu este pasiune?". Teatrul pentru mine a fost intotdeauna o pasiune si sa umblu in jurul lumii facand teatru pentru public. Este ceva ce am visat dintotdeauna. Prefer sa ajung la un public de 500 de persoane cu ceva de care sunt pasionat, decat sa fac un film in care nu cred, dar care ajunge la un million de oameni. Cred ca la un moment dat trebuie sa iei o decizie cu privire la viitorul tau, iar decizia mea este ca vreau sa fac lucruri de care sunt pasionat", a povestit actorul Tim Robbins.

Despre piesa "Visul unei nopti de vara", cu care Tim Robbins a venit la Sibiu, in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, actorul spun ca este "reafirma pasiunea, iubirea (...), ca inima umana e capabila de atat de multe￯.

"Este (n.red. o piesa) foare importanta, reafirma pasiunea, iubirea si ne reaminteste, intr-un timp cu atatea conflicte si teama, ca inima umana este capabila de atat de multe, ca raspunsurile noastre zac in aceasta inima".

Actorul si regizorul Tim Robbins va primi in cadrul FITS o stea pe Aleea Celebritatilor, alaturi de nume mari ale teatrului mondial. Despre acest fapt, acesta a spus: "Sunt atat de onorat sa fiu in aceasta companie".Actorul a mai declarat ca este fericit pentru cariera pe care o are si ca isi iubeste munca, iar faptul ca a ajuns regizor este "un vis implinit".

"Acum doi ani, eram in Italia, iar primirea a fost atat de calda ca am avut o revelatie - mi-am indeplinit un vis. Sunt foarte fericit sa am aceasta cariera si imi iubesc munca. Sunt mandru de ea!. Cand eram de 13 - 14 ani visam sa fiu regizor in teatru. Acum doi ani, mi-am dat seama ca am ajuns regizor, deci mi s-a indeplinit visul. Este ciudat sa-ti dai seama de asta cand ai 55 de ani￯, a mai declarat Tim Robbins.