Premierul Dacian Ciolos a afirmat ca le-a cerut ministrilor sa fie "mai activi" din punctul de vedere al comunicarii, sa prezinte situatia pe care au gasit-o la ministere si problemele pe care au trebuit sa le rezolve, pentru ca se pun "in carca" actualului Guvern nerealizarile guvernelor anterioare, relateaza Mediafax.

"Atacurile pe care le-am vazut in ultima perioada la adresa Guvernului, a activitatii Guvernului-se ajunge pana la a spune ca acest Guvern lucreaza impotriva intereselor romanilor si, eu stiu, pentru tot felul de interese din afara tarii-atacuri in care Guvernul este acuzat de foarte multe lucruri care(...) tin de ineficienta activitatii Guvernului precedent sau a guvernelor precedente, probleme pe care acest Guvern le-a mostenit si pe care a trebuit sa le rezolve de urgenta. Mi-asum si faptul ca nu am comunicat suficient pe aceste situatii, pe care le-am identificat, si probleme pe care a trebuit sa le rezolvam. Se incearca acum sa se puna in carca Guvernului actual nerealizari sau intarzieri datorate ineficientei actiunii guvernelor anterioare", a spus Ciolos, joi, la finalul sedintei Executivului.

El a anuntat ca le-a cerut membrilor Cabinetului sa informeze opinia publica despre situatia pe care fiecare a gasit-o la ministerul pe care-l coordoneaza.

"Am cerut ministrilor, pastrand decenta si echidistanta si echilibrul pe care ni le-am asumat inca de la inceput, ca in zilele si saptamanile urmatoare sa fie mai activi din punct de vedere al comunicarii si sa prezinte lucrurile asa cum stau, masurile care au fost luate si care vor fi luate de Guvern pentru a rezolva anumite probleme, dar prezentand si situatia pe care am gasit-o si problemele pe care a trebuit sa le rezolvam pentru ca mi se pare important ca cetatenii sa fie bine informati, sa fie in cunostinta de cauza si apoi, sigur, fiecare va judeca cum va crede de cuviinta astfel de atitudini pe care le vad in aceasta perioada. Unele pot sa le inteleg, pentru ca e campanie electorala, dar nu inteleg ca acest Guvern sa isi asume lucruri care nu tin de responsabilitatea Guvernului acesta", a mai spus premierul.

  • Ciolos: O sa discut cu Irimescu si voi lua o decizie dupa o evaluare pe care am sa o fac

Premierul Dacian Ciolos a spus ca va lua o decizie in ceea ce priveste pastrarea sau nu a ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, in echipa guvernamentala, dupa ce va discuta cu acesta si in urma evaluarii sale, el adaugand ca trecerea unei motiuni simple nu obliga premierul la nimic.

"O sa am o discutie cu dansul (cu Achim Irimescu, n.r.) si voi lua o decizie in perioada imediat urmatoare, dupa o evaluare pe care o sa o fac eu. Dupa cum se stie, iar asta au precizat si cei care au promovat motiunea, nu exista o obligatie din partea premierului de a demite ministrul respectiv. Exista un angajament atunci cand motiunea a trecut ca acele elemente care erau prevazute in motiune, elemente de decizie sau elemente foarte practice, sa fie luate in considerare de Guvern si chestiunea subventiilor in Agricultura e in atentia mea inainte de a avea aceasta motiune", a spus Ciolos, joi, la Guvern, el raspunzand astfel jurnalistilor care au dorit sa afle ce decizie va lua in urma trecerii motiunii pe Agricultura.

Premierul a explicat ca in mai multe state membre UE a fost o intarziere la plata subventiilor din cauza ca este primul an in care se aplica noua politica agricola comuna si, totodata deciziile privind calendarul de plata a acestor subventii a depins si de rapiditatea cu care s-au luat sau nu anumite decizii de repartizare a fondurilor pentru agricultura in anul trecut.

Camera Deputatilor a adoptat recent prima motiune simpla impotriva unui ministru al Cabinetului Ciolos, Achim Irimescu.