Alina Bica a declarat ca decizia CCR legata de abuzul in serviciu este exact ceea ce a cerut sa se constate, mentionand ca in cazul ei lucrurile se vor schimba fundamental in urma hotararii, transmite Mediafax.

Alina BicaFoto: Agerpres

"Mi se pare normala si legala, este exact ceea ce am cerut sa se constate, doresc sa subliniez ca niciun moment nu am cerut dezincriminarea infractiunii. Mie nu mi s-a reprosat incalcarea unei norme. Mie mi s-a spus, de catre unii oameni, ca n-am facut bine ce am facut, dar de ce nu am facut bine nu mi s-a spus. Nu stiu cum e la altii, dar la mine lucrurile se schimba, da, se schimba fundamental. Nu e nevoie sa o invoc, ea vine sa stabileasca niste limite de la interpretare normala, cum de altfel, mai spun inca odata: practica noastra judiciara din 1968 incoace, pana in 2013, a fost in sensul ca acea indeplinire defectuoasa era asimilata cum a zis Curtea, unei notiuni de incalcare a unei legi. Eu nu stiu de unde a venit noua viziune, dupa 2013, dar ma bucur ca s-a clarificat", a declarat Alina Bica, la sediul instantei supreme.

Alina Bica, fost procuror sef al DIICOT, a ridicat, in dosarul sau, o exceptie de neconstitutionalitate privind abuzul in serviciu. Aceasta a fost judecata joi de magistratii CCR, alaturi de alte sapte sesizari, judecatorii recomandand ca sintagma "in mod defectuos" sa fie inlocuita cu "prin incalcarea legii".