Meteorologii au emis o informare de canicula, disconfort termic si instabilitate atmosferica accentuata, valabila de vineri, ora 12, pana sambata, ora 23.

Informare meteoFoto: Meteo Romania

Astfel, vineri, 17 iunie, vremea va fi calduroasa in toate regiunile, local caniculara in vestul, centrul si sudul tarii, iar sambata 18 iunie, canicula va persista in Muntenia si in vestul si sudul Olteniei.

Se vor inregistra temperaturi maxime in jurul a 35 de grade, izolat chiar 37...38 de grade in Lunca Dunarii.

Disconfortul termic va fi accentuat in cea mai mare parte a tarii, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge frecvent si local va depasi pragul critic de 80 de unitati in zonele de campie si podis.

Incepand din dupa-amiaza de vineri 17 iunie, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in Crisana, Maramures, Transilvania, Banat si nordul Moldovei si pe arii restranse in restul teritoriului.

Vor fi averse, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, trecator cu aspect de vijelie. Izolat ploile vor avea caracter torential, va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp.