Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care calatoresc in Grecia ca Federatia Sindicatelor din Aviatia Civila a anuntat declansarea unei greve de cinci zile, in intervalul 20 - 24 iunie. Este posibil ca protestul sa afecteze programul de zbor in aeroporturile regionale elene, scrie un comunicat al MAE.

De asemenea, Federatia Panelena a Cailor Ferate si sindicatele lucratorilor feroviari au anuntat, oprirea lucrului in 16 si respectiv 21 iunie 2016, in urmatoarele intervale orare: 5,00 - 8,00, 13,00 - 16,00, 21,00 - 24,00 si o greva de 24 de ore pentru 22 iunie 2016.

Vor fi anulari si modificari ale rutelor din reteaua feroviara interurbana si cea suburbana din Atena, Salonic si Patra, precum si ale trenurilor care asigura legatura cu aeroportul din Atena si ale curselor de autobuze de pe traseul Kiato - Patra.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginii de Internet www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care se deplaseaza in strainatate au la dispozitie aplicatia 'Calatoreste in siguranta' (disponibila gratuit in 'App Store' si 'Google Play'), care ofera informatii, sfaturi de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale.