O ploaie torentiala insotita pe alocuri de grindina, ce s-a abatut miercuri seara asupra judetului Bistrita-Nasaud, a produs inundatii in patru localitati, fiind afectate drumuri de acces, podete si gospodarii, informeaza Agerpres.

In comuna Tarlisua de pe Valea Tiblesului, localitate care in urma cu zece ani a fost afectata de grave inundatii, locuitorii satelor Borleasa si Racates s-au trezit cu drumurile de acces blocate de aluviuni, in urma scurgerilor antrenate de pe versanti si a iesirii din matca a unor parauri.

Primarul Vladut Purja a declarat, pentru agentia de presa citata, ca sunt blocate caile de acces catre locuintele oamenilor si ca un podet a fost colmatat de aluviuni. Serviciul local pentru situatii de urgenta intervine la fata locului pentru a remedia situatia.

In satul Mocod din comuna Nimigea, santurile necuratate au facut ca apa adunata in cantitate mare sa iasa pe un drum lateral si sa ajunga pana in curtea unor localnici.

De asemenea, potrivit primarului Mircea Runcan, vantul puternic a pus la pamant un plop in localitatea Mititei, care a blocat drumul national 17D. Angajatii primariei au intervenit, insa, prompt si au degajat carosabilul.

In zonele periferice ale orasului Beclean, scurgerile de pe versanti au dus la inundarea a trei gospodarii, dar primarul Nicolae Moldovan a afirmat ca nu s-au produs pagube serioase.

In localitatile afectate intervin si pompierii din Beclean, pentru inlaturarea efectelor produse de inundatii.