Peste 250 de persoane din localitatea Pestisu Mare, aflata la cativa kilometri de municipiul Hunedoara, au fost evacuate miercuri dupa-amiaza de pompieri, dupa ce in zona a plouat torential, iar apele paraului Petac au iesit rapid din matca si au inundat zona de locuinte, potrivit Agerpres.

Potrivit reprezentantilor ISU Hunedoara, 60 dintre sinistrati s-au refugiat intr-o zona mai inalta a localitatii, iar 200 au fost preluati cu autobuzele si transportati in Hunedoara.

La fata locului intervin mai multe subunitati ale pompierilor militari

Ploi extrem de puternice cad miercuri in judetul Hunedoara, unde nu se mai circula pe drumul judetean 687 iar in Deva, in mai putin de zece minute, strazile au fost inundate si circulatia este paralizata, scrie presa locala.

Reamintim ca in judetul Hunedoara a fost emisa o atentionare nowcasting Cod Portocaliu de averse.

Potrivit ziarului Glasul Hunedoarei, intrarea in municipiul Hunedoara dinspre Santuhalm este blocata.

Apele paraului Petac s-au umflat atat de mult incat au acoperit si Drumul Judetean 687. "Apa are o jumatate de metru, iar circulatia a fost intrerupta", a declarat pentru Glasul Hunedoarei directorul tehnic al Primariei Hunedoara, Ladislau Demeter.

Potrivit sursei citate, in satele Bos si Gros, de o ora nu se mai poate circula decat cu masini de teren.

"Asa ceva nu am vazut in viata mea. Pe drumul principal, apa e pana la nivelul motorului unui autoturism de teren. E un adevarat dezastru in Bos si Gros. Nu cunosc situatia din Zlasti (sat aflat in aval de Bos). Drumul nu era inundat cand am urcat noi spre Bos", a declarat viceprimarul in exercitiu al Hunedoarei, Dan Boboutanu.

Intr-un sat din Hunedoara, Pestisul Mare, vor fi evacuati mai multi locuitori.

"Este vorba de un sat apartinator Hunedorei, Pestisul Mare. Nu tot satul este in aceasta situatie, ci doar casele din apropierea raului. Sunt 420 de case in total si 1200 de persoane, dar nu ii vom evacua pe toti ... Evaluam situatia dar, din pacate, continua sa ploua si apa este tot mai mare", a declarat, pentru Realitatea TV, primarul Hunedoarei, Viorel Arion.

Potrivit ziarului Hunedoara Libera, drumul dintre Hunedoara si Deva este blocat de inundatii.

Gorj: O viitura puternica pe raul Susita a afectat punctul de lucru al SDN Targu-Jiu

Probleme s-au inregistrat si in Gorj, unde o viitura puternica pe raul Susita cauzata de ploile abundente cazute miercuri seara a afectat punctul de lucru al Sectiei de Drumuri Nationale (SDN) Targu-Jiu unde se efectueaza lucrari pentru realizarea noii centuri a municipiului resedinta, dupa cum a declarat, pentru Agerpres, prefectul Gheorghe Paraschivu.

'A fost o viitura pe raul Susita, a ajuns in zona iesirii din Targu-Jiu unde se lucreaza la centura ocolitoare si, din cauza debitului foarte mare, a fost afectata schela constructorului, dar nu au fost puse in pericol vietile omenesti sau locuinte. A fost o masina in zona, dar nu a fost afectata. Locuinte nu sunt afectate, terenuri agricole nu si nici persoane. Este vorba de punctul de lucru al celor de la Sectia Drumuri Nationale Targu-Jiu', a spus Gheorghe Paraschivu.

Purtatorul de cuvant al ISU Gorj, Mihai Avramescu,, a mentionat ca pompierii intervin miercuri seara in mai multe localitati din judet care au fost afectate de precipitatii. Astfel, in localitatea Runcu se intervine cu un autocamion si doua motopompe, la Stanesti cu o autospeciala si o motopompa, la Schela unde au fost inundate 6 curti, cu o autospeciala si o electropompa, iar la Turcinesti cu o motopompa transportabila.