Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost eliberat pe cautiune, miercuri, de magistratii din Londra, acesta urmand sa poarte in permanenta un dispozitiv de localizare montat pe picior, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Potrivit surselor citate, Alexander Adamescu retinut in baza unui mandat european de arestare, emis de Tribunalul Bucuresti, a fost eliberat pe cautiune de judecatorul din Westminster Magistrates Court.

"Acesta va trebui sa poarte in permanenta un dispozitiv de localizare montat pe picior si sa plateasca o garantie financiara ce consta intr-o suma considerabila", au declarat sursele judiciare pentru agentia de presa citata.

De asemenea, anchetatorii au retinut pasaportul lui Alexander Adamescu dar si a membrilor sai de familie, iar de trei ori pe saptamana va trebui sa se prezinte la o sectie de politie din Londra.

Instanta a stabilit noul termen pentru data de 20 septembrie, ultimul termen avand loc cel tarziu pe 23 septembrie, potrivit surselor citate.

Alexander Adamescu a fost prins la Londra, acesta fiind ridicat de la o conferinta unde se discuta despre "abuzurile autoritatilor romane pe seama mandatelor de arestare preventiva", au declarat, pentru agentia Mediafax, surse judiciare.

Pe de alta parte, Catalin Breazu, avocatul lui Alexander Adamescu, a precizat marti pentru HotNews.ro ca "Alexander Adamescu a fost ridicat de politisti luni seara, in mod discret, s-a aflat in custodia lor si a fost prezentat marti la Tribunalul Westminster, care a decis sa repinga cererea de arestare formulata pe numele acestuia. Procesul privind extradarea in Romania va avea un prim termen abia in toamna".

Citeste si: