Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, va fi liber pana ce judecatorii vor solutiona cerere de extradare in cazul sau, asta a decis, marti, un judecator din Londra, potrivit aparatorului lui Adamescu, avocatul Catalin Breazu, relateaza Mediafax.

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost dus marti in fata unei instante din Londra, pentru confirmarea mandatului european de arestare, emis de Tribunalul Bucuresti, asta dupa ce fusese retinut luni seara de politisti.

Judecatorii au hotarat ca nu se impune arestarea lui Alexander Adamescu si ca acesta sa fie lasat in libertate, pana la solutionarea cererii de extradare in cazul sau, a declarat avocatul Catalin Breazu, aparatorul barbatului.

Alexander Adamescu, fiului omului de afaceri Dan Adamescu, a fost prins, luni seara, la Londra, acesta fiind ridicat de la o conferinta unde se discuta despre "abuzurile autoritatilor romane pe seama mandatelor de arestare preventiva", au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Bogdan Despescu, inspectorul general al Politiei Romane a declarat, marti, ca nu crede ca procedura de extradare va fi ingreunata in cazul lui Alexander Adamescu, chiar daca acesta are cetatenie germana.

"La acest moment persoana este in custodia politiei din Londra, urmeaza proceura de extradarea, care e stabilita la nivel international, persoana urmand a fi prezentata instantei pentru a se confirma mandatul de arestare preventinva, urmand a se dispune procedurile privind extradarea", a declarat, marti dimineata, Bogdan Despescu, inspectorul general al Politiei Romane.

"Nu cred ca va fi ingreunata procedura de extradare, autoritatile din Marea Britanie se vor pronunta vizavi de cererea noastra de extradare" a declarat acesta cu privire la faptul ca Alexander Adamescu are cetatenie germana.

La solicitarea DNA, Tribunalul Bucuresti a emis in luna mai un mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, fiind acuzat de dare de mita.

In ordonanta procurorilor DNA se arata ca "in cursul lunilor iunie si decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander impreuna cu tatal sau a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistratilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti - Sectia VII Civila pentru ca in schimb, acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era Adamescu Grigore Dan".

Procurorii au anuntat ca au fost facute numeroase demersuri pentru a asigura prezenta acestuia in fata organelor judiciare, "insa a urmarit tergiversarea cercetarilor fata de el si in final sustragerea de la urmarirea penala".