Serviciul Roman de Informatii precizeaza, intr-un raspuns la solicitarea Agerpres, ca cetateanul de origine afgana Noor Rahman Niazi, care a fost declarat persoana indezirabila in tara noastra, pentru o perioada de 10 ani, a intrat in atentia SRI incepand cu anul 2015, cand a intrat ilegal in Romania.

SRI arata ca, in urma sentintei Curtii de Apel Bucuresti, strainul a fost luat in custodie publica, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul General pentru Imigrari, in vederea indepartarii de pe teritoriul national.

"N.R.N., aflat in Romania in calitate de solicitant al statutului de refugiat, a intrat in atentia Serviciului Roman de Informatii incepand cu anul 2015, cand a intrat ilegal in Romania. In urma masurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit ca N.R.N. a derulat activitati care, potrivit cadrului legal in domeniul antiterorism, constituie riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale. Acesta a facut parte dintr-o organizatie terorista, care s-a implicat in atacuri impotriva fortelor aliate prezente in Afganistan. Dupa sosirea in Romania, el a mentinut legatura cu membrii gruparii din Afganistan, acestia continuand sa-si exercite influenta asupra solicitantului de azil din Romania", se arata in raspunsul SRI la solicitarea Agerpres.

Totodata, conform sursei citate, la propunerea SRI, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a sesizat Curtea de Apel Bucuresti care, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare privind regimul strainilor in Romania, a dispus masura declararii ca indezirabil a celui in cauza, pentru implicarea in fapte care constituie amenintari la adresa securitatii nationale.

''Pentru completarea si verificarea informatiilor, monitorizarea si derularea de masuri specifice asupra suspectului, SRI a cooperat cu structuri din cadrul Directiei Generale de Informatii a Apararii si ale Inspectoratului General pentru Imigrari din MAI'', adauga sursa citata.

Curtea de Apel Bucuresti a dispus, marti, declararea ca persoana indezirabila pentru Romania a apatridului de origine afgana Noor Rahman Niazi, pentru o perioada de 10 ani.