Presedintele Klaus Iohannis l-a primit marti dimineata, la Palatul Cotroceni, pe omologul sau italian, Sergio Mattarella, aflat in vizita oficiala in Romania, transmite Agerpres.

Ceremonia primirii a avut loc pe platoul oficial de la Palatul Cotroceni, unde, dupa intonarea imnurilor celor doua state, presedintele Italiei a dat onorul Regimentului de Garda si Protocol.

Din delegatia presedintelui Klaus Iohannis fac parte ministrul de Externe, Lazar Comanescu, seful Statului Major, general Nicolae Ciuca, si consilierii prezidentiali - Ion Oprisor, Bogdan Aurescu, Andrei Muraru, Leonard Orban, Cosmin Marinescu si Sergiu Nistor.

Cei doi sefi de stat au convorbiri oficiale si vor sustine o declaratie de presa comuna.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, cei doi oficiali vor discuta despre intensificarea Parteneriatului Strategic bilateral, despre provocarile cu care se confrunta UE si Summitul NATO de la Varsovia.

"In cadrul discutiilor vor fi identificate modalitatile cele mai eficiente de dezvoltare si intensificare a Parteneriatului Strategic consolidat dintre cele doua tari, prin acordarea unui nou impuls politic relatiei bilaterale, inclusiv in conditiile in care prezenta unei comunitati romanesti masive in Italia si a unei insemnate comunitati italiene de afaceri in Romania aduce o valoare adaugata semnificativa acesteia", precizeaza Presedintia.