Politistii fac marti dimineata perchezitii la mai multe persoane care vindeau pe internet medicamente contrafacute aduse din strainatate. Prejudiciul este de 300 de mii de euro. Cei care se ocupau cu aceasta afacere au castigat un milion de euro.

"La data de 14 iunie, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane efectueaza patru perchezitii la locuintele unor persoane banuite de evaziune fiscala, punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare, falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse si comercializare de produse alterate", informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2012-2016, banuitii ar fi infiintat zece site-uri web, prin care ar fi promovat si comercializat catre clienti din Romania si din Spania, Italia, Belgia, Germania si Anglia, o gama larga de medicamente contrafacute, cum ar fi steroizi anabolizanti, hormoni si altele, care prezinta un risc potential pentru sanatatea publicului.