Zece familii din localitatea Comanesti, judetul Bacau, au fost evacuate de autoritati in urma unei alunecari de teren care le pune in pericol casele, transmite Digi24. Ale circa 100 de familii se afla in vericol dupa ce un pamantul a luat-o la vale din cauza ploilor abundente.

Alunecari de teren in Comanesti, jud. BacauFoto: Captura Digi 24

"Suntem pe cod rosu din cauza ca evacuam zece gospodarii la o prima evaluare, dar e posibil sa evacuam inca alte multe zeci de gospodari. Poate sa fie intre 50 si 100 de gospodarii in situatia asta si poate sa se ajunga pana la drumul national si chiar calea ferata sa fie afectata. Situatia nu este deloc sub control, nu e deloc roz. S-ar putea ca acea aluviune care vine de pe versantii din amonte, e vorba de 2-3 kilometri de material care s-a dislocat din versantii muntelui si vin spre gospodariile oamenilor. Cantitati de sute de mii de metri cubi de pamant care antreneaza in calea lor copaci, stanci, pamant", a declarat primarul din Comanesti, Viorel Miron.

Primarul a precizat ca autoritatile incearca sa incarce cat mai multe din bunurile celor evacuati si sa transporte persoanele care se afla in aceasta situatie la rude, unde acest lucru este posibil. In cazul celorlalti, a fost pusa la dispozitie o sala de sport de la o scoala pentru depozitarea bunurilor iar persoanele vor fi cazate intr-un adapost pentru situatii de urgenta.

"La adapostul pe care il avem este loc pentru 70 de persoane. In continuare, vom solicita sprijinul ISU, poate ne pun la dispozitie acele module care au mai fost la inundatii", a adaugat Viorel Miron.