Indeosebi in cursul zilei, instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata in majoritatea regiunilor si se va manifesta prin innorari temporar accentuate si pe arii relativ extinse averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, informeaza Mediafax citand ANM.

PloaieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

In tara

Cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si punctiform 30 l/mp si vor fi conditii de grindina. Noaptea, treptat, ploile vor diminua in intensitate, iar aria acestora se va restrange catre est-nord-est.

Desi valorile termice diurne vor marca o crestere usoara in cea mai mare parte a tarii, acestea se vor mentine sub mediile multianuale specifice acestei perioade. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 18 si 26 de grade, iar cele minime intre 10 si 18 grade.

La Bucuresti

Vremea se va mentine in general instabila. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in a doua parte a zilei cand vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari de scurta durata in timpul ploilor. Temperatura maxima, mai scazuta decat ar fi normal la aceasta data, se va situa in jurul valorii de 24 de grade, iar cea minima va fi de 14...15 grade.

Miercuri

In tara

Vremea se va incalzi in toata tara, iar gradul de instabilitate atmosferica va mai diminua. Mai ales dupa-amiaza si seara vor fi innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in regiunile nord-vestice, local in cele centrale si de sud-est si pe arii restranse in celelalte zone.

Izolat cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime se vor incadra intre 21 si 30 de grade, iar cele minime intre 9 si 19 grade. Spre sfarsitul intervalului vor fi conditii de ceata.