CNATDCU, sesizat asupra suspiciunilor de plagiat in tezele de doctorat semnate de Negoita si Pandele

de C. Ionel     HotNews.ro
Luni, 13 iunie 2016, 11:31 Actualitate | Esenţial


Florentin Pandele / Robert Negoita
Foto: Colaj / Sursa foto: Facebook, Hotnews
Cristian Dogaru, lector la University Campus Suffolk din Anglia si initiatorul sesizarii privind suspiciunile de plagiat in mai multe teze de doctorat, printre care si cea a lui Victor Ponta, a trimis noului Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) o sesizare de plagiat care ii vizeaza pe primarul din Voluntari, Florentin Pandele, pe primarul Sectorului 3, Robert Negoita, si pe rectorul universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad, Lile Ramona.

"In primul rand as dori sa felicit CNATDCU pentru desemnarea noilor membri ai comisiilor de specialitate si sa ii urez mult succes in activitatile viitoare. Sper ca noile comisii reuseasca sa puna in practica principiile de transparenta, profesionalism si etica propuse de ministrul Educatiei Nationale si a Cercetarii Stiintifice, dl. Adrian Curaj", isi incepe Cristian Dogaru sesizarea.

Sesizarea CNATDCU se face in baza Hotararii de Guvern Nr. 134 din 2 martie 2016 pentru modificarea si completarea Codului studiilor universitare de doctorat, publicata Monitorul Oficial Nr. 182 din 10 Martie 2016.
 
"As dori sa urez membrilor noilor comisii de specialitate ale CNATDCU mult succes in activitatile pe care le vor desfasura in cadrul Consiliului. Un prim test va fi analiza obiectiva si riguroasa a cazurilor de frauda academica pe care le semnalez in sesizarea alaturata", mai arata lectorul.
 
Totodata, Cristian Dogaru precizeaza ca isi mentine opinia ca procesul de selectare a membrilor comisiilor de specialitate nu a atins nivelul de transparenta si consultare publica pe care Ministerul Educatiei le-a propus ca principii de baza. "Nu am primit pana acum niciun raspuns oficial din partea CNATDCU la sesizarile mele repetate referitoare la procesul de selectie al comisiilor, desi au fost trimise in timp util catre adresa oficiala a CNATDCU, postata pe site-ul ministerului. Singurul raspuns primit a fost de la un membru CNATDCU, intr-o serie de mesaje denigratoare si injurioase. In lipsa unui raspuns transant din partea CNATDCU, carora le-am transmis corespondenta respectiva, ma vad nevoit sa consider ca pozitia respectiva reflecta pozitia CNATDCU", subliniaza Cristian Dogaru in mesajul transmis CNATDCU.

Cristian Dogaru este lector universitar la Facultatea de Arte, Business si Stiinte Sociale Aplicate in cadrul University Campus Suffolk, Anglia, doctor in Human Development and Family Sciences la Oregon State University si absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti (sursa si detalii aici).

Citeste mai jos scrisoarea deschisa trimisa de Cristian Dogaru catre CNATDCU:

Cristian Dogaru, MD, PhD
University Campus Suffolk
Faculty of Arts, Business and Applied Social Science Waterfront Building, Neptune Quay

Ipswich, IP4 1QJ


Unitatea Executiva pentru Finantarea
Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) Biroul Secretariatului CNATDCU

Str. Mendeleev nr. 21-25,
Sector 1, Cod 010362, Bucuresti.
13 Iunie 2016

Buna ziua,
In primul rand as dori sa felicit CNATDCU pentru desemnarea noilor membri ai comisiilor de specialitate si sa ii urez mult succes in activitatile viitoare. Sper ca noile comisii reuseasca sa puna in practica principiile de transparenta, profesionalism si etica propuse de ministrul Educatiei Nationale si a Cercetarii Stiintifice, dl. Adrian Curaj.

Conform Hotararii de Guvern Nr. 134 din 02 Martie 2016 pentru modificarea si completarea Codului studiilor universitare de doctorat, publicata pe pagina Ministerului Educatiei Nationale si a Cercetarii Stiintifice (http://www.edu.ro/index.php/pressrel/24081) si in Monitorul Oficial Nr. 182 din 10 Martie 2016, care este inca in vigoare:

(...) orice persoana fizica sau juridica poate sesiza in scris Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etica profesionala, inclusiv cu privire la existenta plagiatului, in cadrul unei teze de doctorat, indiferent de data sustinerii acesteia si indiferent de data acordarii titlului de doctor.

In termen de 45 de zile, CNATDCU trebuie sa se pronunte cu privire la aceasta sesizare. Decizia CNATDCU poate fi contestata in termen de 10 zile, Consiliul avand alte 10 zile pentru analiza acesteia. Deciziile CNATDCU vor deveni obligatorii pentru ministru, care va trebui sa emita ordinul de retragere a titlului si eventualele sanctiuni pentru scolile doctorale.

Depun pe aceasta cale o sesizare referitoare la nerespectarea standardelor de etica profesionala de catre persoanele numite in lista de mai jos, mai precis suspiciuni de plagiat a tezelor de doctorat. Dovezile plagiatului masiv si incontestabil au aparut in urma unor anchete riguroase de presa, si sunt disponibile in domeniul public.

In dreptul fiecarui nume veti gasi numele coordonatorului de doctorat precum si adresa electronica a rezultatelor fiecarei analize efectuate si publicate in presa.

Va rog sa transmiteti aceasta sesizare noului Consiliu General al CNADTCU
.

- Pandele Florentin-Costel, absolvent al Universitatii Nationale de Aparare, care a primit titlul de Doctor in Stiinte Militare in 2008, sub conducerea prof. univ. dr. Vasile Mihail Ozunu, actualul director al Colegiului National de Aparare. Teza de doctorat a lui Pandele Florentin- Constantin a fost analizata initᅩal de PressOne, care a publicat rezultatele aici: https://pressone.ro/doctor-pandele-primarul-din-voluntari-a-copiat-cel-putin-o-treime-din- teza-de-doctorat/. Am analizat dovezile puse la dispozitie in presa si certific ca teza de doctorat a lui Pandele Florentin-Costel este plagiata. Documentele pe baza carora formulez aceasta sesizare pot fi gasite si la adresa http://tiny.cc/Sesizare-CNATDCU, directorul >>pandele florentin costel

- Negoita Robert, absolvent al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", care a obtinut titlul de doctor in Stiinte Juridice in 2012. Coordonator de doctorat a fost prof. univ. dr. Ioan Dascalu, conducator de doctorat asociat la Academia de Politie si a fost decan al Facultatii de Drept de la Universitatea Bioterra. Teza de doctorat a lui Negoita Robert a fost analizata de jurnalistii PressOne, care au publicat rezultatele aici: https://pressone.ro/teza-de-doctorat-a- lui-robert-negoita-plagiat-integral-de-la-prima-la-ultima-fraza/. Am analizat documentele publicate de PressOne si intr-adevar, teza de doctorat a lui Negoita Robert reprezinta o premiera in fenomenul fraudei academice din Romania: teza a fost plagiata 100%, din diverse surse, incluzand surse ne-academice precum portaluri de stiri (hotnews.ro) sau platforme de discutie online (contributors.ro). Am centralizat documentele doveditoare la adresa http://tiny.cc/Sesizare-CNATDCU, directorul >>negoita robert

- Lile Ramona, rector al Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad. Cazul Lile Ramona este mai special, pentru ca in cazul ei Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice a luat deja o decizie de sanctionare in 2012 prin retragerea unei lucrari plagiate. Conform analizelor jurnalistilor de la Revista 22 Lile Ramona a plagiat cel putin 10 lucrari stiintifice, incluzand carti si articole. Cazurile de plagiat sunt documentate la adresele http://revista22.ro/70253350/rectorul-ramona-lile-doctor-n-copiat.html si http://revista22.ro/70253958/ramona-lile-si-managementul-plagiatului.html, iar documentele doveditoare pot fi gasite la adresa http://tiny.cc/Sesizare-CNATDCU, directorul >>lile ramona

In asteptarea unui raspuns grabnic,
Al dvs.

Dr. Cristian Dogaru,
Faculty of Arts, Business and Applied Social Science University Campus Suffolk
United KingdomSesizare CNATDCU Iunie 2016

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3715 vizualizari

 • +9 (9 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 13 iunie 2016, 11:34)

  polonyca [anonim]

 • +9 (9 voturi)    
  La pariu (Luni, 13 iunie 2016, 11:36)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Pariu cu acesti HOTI vor scapa nepedepsiti, dupa modelul PONTA, OPREA, securimea de la Academiile militare, Olguta Vasilescu si alte mii de mafioti.
  • +2 (2 voturi)    
   Asta depinde in primul rand de noi (Luni, 13 iunie 2016, 11:51)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Daca ii votam pentru un mic si un pahar cu bere si nu dam doi bani pe proprietatea intelectuala - baza dezvoltarii unei tari - cu siguranta nu numai ca vor scapa fara o sanctiune dar vor mai si fi alesi pentru ca, nu-i asa, sunt "descurcareti" si ce mare lucru e furtul unor idei
 • +3 (3 voturi)    
  Impostori semianalfabeti (Luni, 13 iunie 2016, 12:32)

  valahiandusk [utilizator]

  Semianalfabetii astia ne construiesc viitorul
  • +1 (1 vot)    
   Si ei dar si nevestele lor ! E firesc, nu ? (Luni, 13 iunie 2016, 14:57)

   liviul2006 [utilizator] i-a raspuns lui valahiandusk

   Regula "cine se aseamana se aduna", este generala valabila.
 • +2 (2 voturi)    
  Cat timp legea nu se schimba, (Luni, 13 iunie 2016, 12:38)

  Susufler0 [utilizator]

  nimic esential nu se va schimba in problema plagiatelor !

  Trebuie ca plagiatul sa fie cercetat din oficiu, nu la sesizarea persoanei vatamate (autorul a carui opera a fost plagiata). Doar asa, cu spectrul unei condamnari penale in fata, care presupune cazier penal, interzicere de drepturi, chiar privare de libertate, inclusiv, obligarea la plata unor despagubiri materiale si a unor daune morale, poate fi stavilit acest fenomen, aceasta pecingine ce se intinde cu repeziciune si sufoca mediul academic, viata intelectuala a Romaniei.

  PS. Altfel, vine un nesimtit notoriu ca Ponta si zice : "Nu mai imi trebuie doctoratul, mi-am facut deja treaba cu el iar acum ma incurca, asa ca vi-l dau inapoi. Faceti ce vreti cu el, spalati-va pe cap cu el, dar pe mine lasati-ma in pace !"

  PPS. Asta vrem ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by