Prezenta bacteriei E.Coli la doua fantani publice din localitatea argeseana Merisani a fost confirmata de catre Directia de Sanatate Publica (DSP) Arges, transmite Mediafax. La o scoala din aceeasi localitate, rezultatul analizelor au aratat ca apa este nepotabila.

"Exista o problema cu apa la Merisani. Sunt doua fantani publice infestate cu E.Coli. S-au luat toate masurile care se impun. De asemenea, la Malu Vanat, in aceeasi localitate, au fost probleme la reteaua publica de alimentare cu apa, dar s-au rezolvat. Si la o scoala din Merisani, apa este nepotabila. Aici au fost duse dozatoare de la care copiii si cadrele didactice sa poata bea apa", a declarat, luni, pentru agentia de presa citata, Sorina Hontaru, director DSP Arges.

Aceeasi sursa a declarat ca in localitatea Budeasa, unde un izvor a fost descoperit ca fiind infestat cu E.Coli, situatia s-a remediat.

"La Budeasa nu mai sunt probleme. Asta a reiesit la ultimele analize. Dupa ultimele zile ploioase, e posibil ca problemele sa reapara, de aceea le recomand cetatenilor sa se alimenteze cu apa din retelele publice", a mai declarat Sorina Hont