3 oameni au murit si alti 5 au fost grav raniti in urma unui accident rutier, care a avut loc duminica seara, pe DN22 Constanta-Tulcea, in zona localitatii Mihai Viteazu, se arata intr-un comunicat al Centrului Infotrafic al IGPR, citat de Agerpres.

In decursul a sase minute de la primirea apelului la numarul de Urgenta 112, ISU Constanta a declansat COD ROSU (procedura speciala pentru accidente colective si dezastre cu manifestari deosebit de rapide si efecte limitate in timp).

La locul accidentului au fost mobilizate patru autospeciale de pompieri, o autospeciala pentru victime multiple (ATPVM), o masina de la Descarcerare si doua de stingere cu modul de descarcerare si o autospeciala de descarcerare de la Tulcea si unitati ale Serviciului Judetean de Ambulanta Constanta.

Potrivit reprezentantilor Politiei Rutiere Constanta, accidentul, in care au fost implicate trei autovehicule, a fost provocat de o depasire neregulamentara, realizata de o soferita care a depasit linia continua, intrand in coliziune frontala cu autoturismul care circula din sens opus.

"In data de 12.06.2016, in jurul orelor 20.15, C. M. M (femeie, 42 ani, Constanta) a condus autoturismul marca Chevrolet Kallos, pe DN22, dinspre Tulcea catre Constanta si ajungand la km 245+940, a efectuat manevra de depasire neregulamentara incalcand marcajul simplu continuu si a intrat in coliziune frontala cu autoturismul marca BMW, condus de catre D.E.O, (barbat, 48 ani, Babadag) care circula regulamentar din sens opus. In urma impactului celor doua vehicule a fost avariat si autoturismul depasit, marca Opel Zafira, condus de S.E. (barbat, 33 ani, Tulcea) , dinspre Tulcea catre Constanta. Accidentul s-a soldat cu decesul: conducatoarei auto C.M.M, respectiv C.M. (barbat, 67 ani, din Constanta) si O.A. D.(femeie, 18 ani, Constanta), ambii pasageri in autoturismul Chevrolet care a generat accidentul. De asemenea, accidentul rutier a dus la: vatamarea corporala grava a conducatorului auto D.E.O. si a C.M. (femeie, 63 ani, Constanta), pasager in auto Chevrolet - vatamarea corporala usoara a D.E si D.G. A. (barbat 17 ani, Babadag) precum si a O.E.(femeie, 18 ani, Babadag),toti pasageri in autoturismul acrosat marca BMW", informeaza un comunicat al Politiei Rutiere.

Toate victimele accidentului care se aflau in viata au fost transportate la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta.