Bogdan Stancu a fost principala amenintare in ofensiva pentru "tricolori" in victoria Frantei, scor 2-1, cu Romania, in meciul de deschidere de la Euro 2016, scrie publicatia franceza France Football, citata de Mediafax.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Mai rapizi in ofensiva decat francezii, cu doua ocazii periculoase din corner, in primele cinci minute, romanii au suferit apoi. Duo-ul Chiriches-Grigore a fost autoritar in defensiva, in prima jumatate de ora, inainte de reducerea turatiei. Stanciu a fost singurul care a incercat sa gaseasca solutii la mijlocul terenului. Romania a debutat bine si in repriza secunda cu o ocazie buna a lui Bogdan Stancu, care a fost principala amenintare in ofensiva", noteaza France Football.

Publicatia franceza a acordat urmatoarele note pentru prestatia componentilor echipei Romaniei: Tatarusanu 4 - Sapunaru 5, Chiriches 4, Grigore 5, Rat 5 - Hoban 4, Pintilii 4 - Popa 5, Stanciu 5, Stancu 6 - Andone 5.

De cealalta parte, Dimitri Payet a fost desemnat omul meciului, cu nota 9.

"Un gol superb si o pasa decisiva pentru Giroud. Din punct de vedere tehnic, a fost exceptional. Driblinguri, centrari de calitate, capacitatea de a provoca faulturi si mai presus de tot corectitudinea in joc", scrie France Football. Portarul Hugo Lloris si mijlocasul central N'Golo Kante au mai fost apreciati, cu nota 7.

Echipa nationala de fotbal a Frantei a castigat, vineri, meciul cu reprezentativa Romaniei, in deschiderea Campionatului European din Franta, scor 2-1, in grupa A. Olivier Giroud a deschis scorul in minutul 57, Bogdan Stancu a egalat din penalty in minutul 65, iar Payet a marcat in minutul 89.