Arhitectul-sef din Primaria Baia Mare a fost retinut de DNA pentru luare de mita, in forma continuata, pentru ca ar fi luat 5.000 de euro si ar fi pretins inca o mie de euro de la omul de afaceri Mihaita Florinel Vaida, care a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Procurorii au pus in miscare actiunea penala fata de ambii inculpati, se arata intr-un comunicat al Directiei Anticoruptie.

Ce acuza DNA in cazul arhitectului-sef:

"In perioada 2015-2016, inculpatul Dinculescu Mircea, in calitate de arhitect sef in cadrul Primariei Baia Mare, a pretins si primit de la inculpatul Vaida Florinel - Mihaita suma de 5.000 euro, in vederea sprijinirii acestuia pentru obtinerea aprobarii receptiei finale a unui imobil pentru care se eliberase anterior autorizatia de construire.

In acelasi context, la data de 09 martie 2016, inculpatul Dinculescu Mircea i-a mai pretins omului de afaceri suma de 1.000 euro.

Sumele de bani cu titlu de mita au fost pretinse si primite de inculpatul Dinculescu Mircea in conditiile in care acesta avea cunostinta despre faptul ca omul de afaceri nu respectase proiectul de constructie, ca acesta modificase proiectul de structura si despre alte aspecte care impuneau demolarea constructiei.

De asemenea, arhitectul sef l-a mai asigurat pe inculpatul Vaida Florinel - Mihaita ca-l va sprijini in demersurile viitoare in legatura cu eliberarea unei autorizatii de reconstructie si alte etape de avizare pentru aprobarea receptiei finale a imobilului."