Rectorul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi, Sorin Bocancea, a fost retinut joi seara pentru 24 de ore, dupa ce procurorii DNA au efectuat mai multe perchezitii in incinta institutiei de invatamant, informeaza Agerpres.

Sorin BocanceaFoto: Universitatea 'Petre Andrei'

Sorin Bocancea este acuzat de procurorii anticoruptie de "favorizarea infractorului" si "fals in inscrisuri oficiale". Alte doua persoane care au fost retinute pentru 24 de ore sunt fratele rectorului, Cristian Bocancea, decan al Facultatii de Drept, si fostul cadru didactic Mark Bucuci.

Procurorii anticoruptie au adus la audieri si casiera Universitatii "Petre Andrei" din Iasi. Retinerile au fost facute dupa ce in cursul zilei de joi au fost efectuate cinci perchezitii domiciliare si la Universitatea "Petre Andrei" din Iasi. Descinderile oamenilor legii survin ca urmare a retinerii, in urma cu doua zile, a prodecanului Facultatii de Drept, Florin Dan Druga, profesor la disciplinele Teoria Generala a Dreptului si Drept Penal, si avocat in Baroul Iasi. El este acuzat de DNA de luare de mita.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada decembrie 2015 - 3 iunie 2016, Dan Florin Druga, prin intermediul lui Dan Melinte, a pretins de la un student suma de 18.900 lei. In schimbul banilor, studentul urma sa fie inscris in anul al treilea de studiu, desi nu a sustinut in fapt examenele aferente anilor anteriori, nu s-a prezentat la cursuri si nu a achitat taxele de scolarizare la termenele prevazute in regulamentul UPA.