Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea Liviei Stanciu, actuala sefa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in functia de judecator al Curtii Constitutionale pentru un mandat de 9 ani, incepand cu data de 13 iulie 2016.

Livia StanciuFoto: Agerpres

La inceputul lunii mai, presa a scris, citand surse de la Cotroceni, ca Livia Stanciu urmeaza sa fie propusa de Klaus Iohannis in functia de judecator la CCR.

Livia Stanciu este in prezent prezedintele instantei supreme din Romania, Inalta Curte de Casatie si Justitie, si se apropie de finalul celui de-al doilea mandat, limita impusa de lege fiind de doua mandate.

Curtea Constitutionala isi schimba componenta in acest an, odata cu incetarea mandatelor a trei judecatori. Pe data de 13 iulie expira mandatele lui Augustin Zegrean, Tudorel Toader si Valentin Puskas.

Livia Stanciu il va inlocui pe actualul presedinte al CCR, Augustin Zegrean, numit in urma cu 9 ani de presedintele de la acea vreme, Traian Basescu.

Fostul deputat UDMR Attila Varga a primit, ieri, aviz pozitiv din partea Camerei Deputatilor pentru a ocupa functia de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (in locul lui Tudorel Toader).

Senatorii l-au votat marti in plen pe deputatul Marian Enache (fost UNPR, in trecut FSN si PDSR), sustinut de PSD, pentru a ocupa mandatul de judecator la Curtea Constitutionala din partea Senatului, care ramane vacant dupa expirarea mandatului lui Valentin Puskas.