Proprietarul unui caine va fi amendat cu 800 de lei, dupa ce animalul acestuia a fugit din curte si a atacat mai multe persoane din Targu Secuiesc, printre care si o femeie, pe care a muscat-o de mana si in zona pieptului, scrie Agerpres.

"Ancheta efectuata a aratat animalul a parasit gospodaria de care apartinea, rupand lantul. El prezenta semne de agresivitate, a atacat in cursul zilei de miercuri mai multe persoane din localitate. Cainele nu a fost microcipat si vaccinat antirabic. Pana la urma animalul a fost imobilizat si eutanasiat de catre medicul veterinar din localitate si adus pentru analize la laboratorul sanitar veterinar din Sfantu Gheorghe. Intrucat toate semnele observate la animal indicau suspiciune de rabie, imediat a fost alertata Directia de Sanatate Publica si Spitalul Judetean, Sectia de Urgente si Sectia de boli infectioase. In seara zilei de miercuri analizele preliminare, prin metoda de imunofluorescenta, realizate la laboratorul sanitar veterinar Sfantu Gheorghe au fost negative, dar pentru un diagnostic de confirmare se efectueaza bioproba pe soareci albi, care dureaza 28 zile. Pana la rezultatul final nu se poate ridica suspiciunea de rabie", a declarat directorul Directiei Sanitar Veterinare (DSV) Covasna, dr. Siko Barabasi Sandor.

Potrivit acestuia, proprietarul animalului nevaccinat va fi amendat contraventional cu suma de 800 de lei. Conducerea DSV atentioneaza detinatorii de caini si pisici ca au obligatia de a-si vaccina antirabic animalele