Zece masini de pompieri au intervenit, miercuri seara dupa ora 21, pentru a localiza si a stinge un incendiu puternic ce cuprinsese mansarda unui bloc cu noua etaje din centrul municipiului Bacau, informeaza Agerpres.

"Din fericire s-a reusit evacuarea rapida a locatarilor, doar trei persoane suferind atacuri de panica, iar una o intoxicatie minora cu fum. Echipajele SMURD sosite la fata locului le-au acordat asistenta medicala necesara. Intr-un timp foarte scurt, flacarile au cuprins cei 500 de metri patrati ai acoperisului", a declarat pentru Agerpres capitanul Andrei Grecu, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau.

Desi incendiul parea sa se extinda, mobilizarea exemplara a pompierilor a facut ca acesta sa fie stins complet in jurul orei 23,15, ora la care, insa, locatarii nu primisera acordul salvatorilor de a reveni in apartamente.

"Se actioneaza in continuare pentru a constata daca nu au cazut cumva carbuni prin gurile de aerisire de pe bloc in zona apartamentelor, ori daca nu s-au produs posibile focare pe balcoanele locuintelor", a mai precizat capitanul Andrei Grecu.

Potrivit acestuia, odata finalizata operatiunea de stingere a incendiului a inceput si cercetarea cauzelor ce au dus la izbucnirea focului in mansarda blocului din centrul municipiului Bacau.

Potrivit unor locatari, respectiva mansarda a fost ridicata la multi ani dupa construirea blocului si nu se stie cu precizie daca construirea acesteia a fost legala.

Si politia a deschis o ancheta in acest caz, potrivit unor surse din cadrul IPJ Bacau.