Romania a fost tinta "razboiului de propaganda", una din amenintarile actualitatii, a afirmat miercuri ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, referindu-se la declaratiile presedintelui rus Vladimir Putin dupa ce sistemul antiracheta de la Deveselu a devenit operational.

Hans KlemmFoto: Ambasada SUA

"Razboiul de propaganda este un alt tip de amenintare. Bineinteles, nu este o amenintare noua pentru Alianta Nord-Atlantica. Am vazut acest tip de amenintare in timpul Razboiului Rece, dar am observat ca a evoluat in ultimii ani. Din nefericire, Romania a fost tinta unor asemenea atacuri", a spus diplomatul american, potrivit Agerpres.

El a facut referire la declaratiile presedintelui rus Vladimir Putin. "Saptamana trecuta, presedintele Putin a facut declaratii impotriva Romaniei in contextul participarii acestei tari la reteaua sistemului antiracheta. Alianta a petrecut ore intregi pentru a explica intentiile acestui sistem, cum functioneaza, ce poate face si ce nu. Cu toate acestea, Rusia continua sa emita relatari false", a afirmat diplomatul american.

Klemm a adaugat ca este datoria presei sa transmita informatii corecte si verificate.

"Libertatea presei ne va face sa castigam razboiul informatiilor. In acest moment critic, depinde de media sa isi faca meseria in intregime, fara sa apeleze la scurtaturi, sa publice comunicate de presa in mod automat, mai ales din surse care nu spun mereu intreaga poveste. Presa trebuie sa investigheze, sa caute adevarul, sa chestioneze tot si sa contacteze toate persoanele implicate", a punctat ambasadorul.

El s-a intalnit miercuri cu studenti ai Universitatii din Bucuresti, unde a sustinut discursul "NATO in the 21st Century" si a raspuns intrebarilor acestora.