Judecatorii francezi au admis, miercuri, solicitarea de extradare formulata de autoritatile romane in cazul lui Gregorian Bivolaru, decizia nefiind definitiva, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Liderul MISA Gregorian Bivolaru (arhiva)Foto: Agerpres

Dupa cinci amanari, judecatorii francezi s-au pronuntat miercuri in dosarul in care autoritatile romane au solicitat extradarea lui Gregorian Bivolaru, admitand cererea facuta de tara noastra, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. Potrivit deciziei luate miercuri, Gregorian Bivolaru poate fi adus in Romania pentru a ispasi pedeapsa la care a fost condamnat dupa ce a fost gasit vinovat, in 2013, de trafic de persoane si acte sexuale cu minori.

Hotararea pronuntata nu este definitiva si nici executorie, iar Gregorian Bivolaru o poate contesta cu apel in termen de cinci zile.

Pana la o decizie finala, Gregorian Bivolaru ramane in stare de arest, in custodia autoritatilor franceze. In prezent, Bivolaru este inchis la un penitenciar de maxima siguranta de la marginea Parisului, fiind prins de politie in Franta, la data de 26 februarie. Gregorian Bivolaru era cautat de autoritatile romane, dupa ce in 2013 a fost condamnat la inchisoare pentru trafic de persoane si acte sexuale cu minori. In 2005 a primit azil politic in Suedia.

Autoritatile suedeze au informat judecatorii francezi, la termenul din 18 mai, ca il mentin pe Gregorian Bivolaru ca azilant.

Gregorian Bivolaru, in varsta de 63 de ani, a fost retinut si plasat in detentie judiciara, in vederea eventualei extradari in Romania. Acesta a figurat pe lista Agentiei politiei europene (Europol), printre cei mai cautati infractori, alaturi de persoane precum Salah Abdeslam, dat in urmarire pentru implicare in atacurile teroriste comise la Paris in noiembrie 2015.