Gigi Becali a parasit miercuri sediul DNA in jurul orei 15,30, afirmand ca a fost audiat in calitate de martor intr-un dosar care vizeaza comisiile pentru eliberare conditionata ale Autoritatii Nationale a Penitenciarelor.

"Am fost chemat ca martor in elaborarea cartilor pe care le-am scris in puscarie. Nu ma vizeaza pe mine, vizeaza comisia de penitenciar si daca am fost favorizat", a spus el, la iesirea de la audieri.

"Nu am niciun fel de probelma, martor am venit, martor plec, se ancheteaza numai favorizarea in ce priveste functionari de la ANP", a sustinut Gigi Becali.

El a adaugat ca a stat mai mult timp la aduieri pentru ca s-a disctuat "fiecare carte in parte, au fost cinci" carti scrise in perioada in care s-a aflat in inchisoare.

DNA a inceput audierile in dosarul celor care au scris carti in inchisoare pentru a-si reduce pedepsele, informeaza Digi24. George Becali a fost citat ca martor.

Omul de afaceri George Becali s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA. Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, el a venit pentru a fi audiat ca martor in dosarul in care procurorii cerceteaza fapte in legatura cu modalitatea in care au fost scrise carti in penitenciare de catre detinuti.

Directia Anticopruptie s-a autosesizat in ianuariein cazul zecilor de puscariasi care au scris carti in penitenciar si a inceput cercetari pentru presupuse infractiuni de favorizare a faptuitorului, potrivit unui comunicat al institutiei.

Presupusele infractiuni ar duce la ajutarea unor condamnati sa scape mai repede de pedepse.

DNA sustine ca pentru ajutarea condamnatilor "s-ar fi creat un mecanism" in care sunt implicati profesori universitari, reprezentanti ai unor edituri si membri ai comisiilor din penitenciare.