Politistii din Iasi efectueaza miercuri sase perchezitii in judet, la trei administratori ai unor societati comerciale, banuiti de evaziune fiscala, prin care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 3.700.000 de lei.

"Politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, efectueaza sase perchezitii, in judetul Iasi, la domiciliile si sediile societatilor comerciale a trei persoane banuite de savarsirea infractiunii de evaziune fiscala", informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2011 - 2014, trei persoane, in calitate de administratori a trei societati comerciale, ce au ca obiect de activitate comertul cu animale vii, ar fi evidentiat in actele contabile cheltuieli care ar avea la baza operatiuni fictive, spun anchetatorii.

Politistii pun in executare sapte mandate de aducere emise pe numele persoanelor banuite de implicare in activitatea economica ilicita.