Un grav accident rutier a fost provocat marti noaptea, in jurul orei 22,15, dupa ce soferul unui microbuz al Jandarmeriei a intors masina pe DN 3 peste linia dubla continua, intre Constanta si Valu lui Traian, si a fost izbit in plin de un autoturism BMW ce se deplasa regulamentar pe sensul sau de mers, informeaza Agerpres.

Accident cu un microbuz al Jandarmeriei in jud. ConstantaFoto: Ziua de Constanta

UPDATE 12.56 Parchetul General informeaza ca la Parchetul Militar s-a constituit un dosar avand ca obiect accidentul rutier produs in seara zilei de marti, in care a fost implicat un autovehicul militar apartinand Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bihor, soldat cu vatamarea corporala a mai multor ofiteri:

"Din primele cercetari a rezultat ca autovehiculul militar se deplasa catre Constanta, urmand ca ofiterii pe care ii transporta sa participe la o actiune de pregatire profesionala organizata de Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane, iar la iesirea de pe Autostrada A 2, ca urmare a unei manevre gresite, a acrosat un autoturism.

In urma coliziunii ofiterii au suferit vatamari corporale de o gravitate mai mica ce nu au impus internarea lor, cu exceptia unui singur ofiter ce se afla in stare mai grava.

La fata locului s-a deplasat o echipa mixta formata din politisti si specialisti criminalisti coordonata de un procuror militar."

-----

Surse din Serviciul Politiei Rutiere au informat miercuri dimineata ca noua persoane au fost ranite in urma impactului violent produs prin colizionarea dintre un autoturism BMW, cu trei persoane la bord si un microbuz Renault al Jandarmeriei, in care se aflau sase angajati ai Jandarmeriei Romane, aflati la o convocare in Judetul Constanta.

Dupa apelarea la Serviciul 112, la locul accidentului au plecat doua autospeciale de la Serviciul de Ambulanta al Judetului Constanta, o ambulanta SMURD si masina pentru victime multiple.

Medicii au acordat primele ingrijiri accidentatilor, la fata locului, sapte dintre cele noua victime fiind transportate la spital, iar doua persoane au refuzat transportul. Din cele sapte victime grav ranite, una a fost intubata.

Politia rutiera a deschis o ancheta pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs nefericitul eveniment.