​Guvernul discuta, in sedinta de miercuri, proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea ordonantei privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. Executivul ar putea aproba si un proiect de hotarare privind acordarea unor ajutoare de urgenta familiilor a doua victime ale accidentului aviatic din 2 iunie din Republica Moldova, potrivit agendei sedintei executivului.

Printre subiectele discutate mai este un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante, dar si doua informari privind organizarea si desfasurarea alegerilor locale din 2016, respectiv privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase in perioada 24 mai - 6 iunie.

Tot miercuri Guvernul va discuta un proiect de hotarare pentru modificarea HG 972/2015 privind aplicarea corectiilor financiare solicitate de Comisia Europeana asupra cheltuielilor finantate din cadrul axei prioritare 1 a programului operational sectorial 'Cresterea competitivitatii economice'.

In sedinta, Executivul va lua in discutie si un proiect de hotarare privind repartizarea pe judete a sumelor aprobate prin lege pentru finantarea drepturilor copiilor/elevilor/tinerilor cu cerinte educationale speciale integrati in invatamantul de masa, precum si metodologia de alocare a acestor sume unitatilor de invatamant de masa, pentru anul 2016.

Pe agenda sedintei este si un memorandum cu tema "Demers al Comisarului pentru politica regionala, Corina Cretu, privind situatia a zece drumuri transfrontaliere, cofinantate de Uniunea Europeana, amplasate la frontiera dintre Romania si Ungaria".