Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu sustine ca a ajuns pe locul trei la alegerile din Capitala pentru ca ''sondajele manipulatoare aruncate pe piata au mutat votul util'', ca reactie la afirmatiile scriitorului Gabriel Liiceanu care il acuza ca ''are pe constiinta'' rezultatul de la Bucuresti, potrivit Mediafax.

''Astazi nu mai cred ca domnul Predoiu este mai bun decat partidul sau. In schimb, am ramas cu convingerea ca, cel putin eu, dintre toti cei aflati acolo, am fost prost. In saptamana care a precedat alegerile s-a conturat clar faptul ca, potrivit sondajelor, Catalin Predoiu era in urma lui Nicusor Dan. In loc sa-si respecte angajamentul facut in mai multe randuri, domnul Predoiu a aparut intr-o emisiune la Realitatea TV fluturand o hartiuta din care ar fi trebuit sa rezulte ca sondajul pe care-l invoca USB-ul era facut de o firma codusa de... un securist bulgar. N-a dat electoratului, asa cum promisese, semnalul retragerii sale. Dimpotriva. Partidul sau a raspandit prin cutiile postale din Bucuresti fluturasi cu afirmatii calomnioase la adresa contracandidatului sau. A facut tot ce-a putut pentru a-l impiedica pe Nicusor Dan sa ramana singur in cursa si sa castige primaria Bucurestilor. Regulile aritmeticii ii spuneau - si ne spuneau tuturor - ca impartirea voturilor pe versantul, sa-i spunem, 'dreptei' va arunca din nou capitala, pentru patru ani de zile, in bratele celui mai corupt partid din Romania de dupa ￯90. Neretragandu-se, asa cum promisese, domnul Predoiu are acum pe constiinta acest deznodamant. A avut, se pare, destinul Bucurestiului in mana si a preferat sa ne sacrifice. Si, culmea ipocriziei, prima declaratie pe care a dat-o dupa ce s-au aflat rezultatele a fost ca trebuie de-acum "sa unificam dreapta" (?!), adica exact ceea ce impiedicase chiar el sa se petreaca'', a scris Liiceanu in Revista 22.

Predoiu s-a aparat pe Facebook, transmitandu-i ca este incorect cu el. El sustine ca a ajuns pe locul 3 pentru ca ''sondajele manipulatoare aruncate pe piata au mutat votul util''.

''Inregistrarea discutiilor de la GDS arata limpede ce-am spus si ce nu am spus in dezbatere. Iar dupa sedinta v-am spus "off the record" ca nu exclud personal nicio formula care sa o stopeze pe Firea, inclusiv a retragerii, dar ca, tocmai, nu pot angaja partidul deocamdata si ca e important ce opinie publica se formeaza... Cat priveste scorul si sondajele, cu cateva zile inainte ordinea era inversata pe pozitiile 2 si 3, fata de cea rezultata in final. Ce a determinat inversarea in cateva zile? In opinia mea, tocmai faptul ca sondajele manipulatoare aruncate pe piata au "mutat" votul util, la care s-a adaugat absenteismul, au inversat ordinea clasarii pe 2 si 3. De aceea am incercat sa atrag atentia asupra manipularii. Ce constat la randul meu, cu un gust amar, este ca in trei saptamani nu va mai "trec fiorii" la ideologia "nici de stanga, nici de dreapta, nici de centru". In ciuda acestor lucruri, va salut cu respect'', a scris liberalul.